fbpx

Ministerul Justiției a retras proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale

Ministerul Justiției a retras, astăzi, de la CSM proiectul de lege pentru modificarea Codurilor penale, trimis cu o zi înainte pentru avizare.

Comunicatul CSM arată că Ministerul a informat CSM că se va constitui un grup de lucru interinstituțional pentru elaborarea proiectului de lege:

În cursul dimineţii de azi, 7 februarie 2017, la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată solicitarea Ministerului Justiţiei de retragere a Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul Penal şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală, proiect transmis Consiliului la data de 6 februarie 2017, în vederea avizării.

Totodată, Ministerul Justiţiei a transmis Consiliului o informare privind constituirea, în perioada următoare, a unui grup de lucru interinstituţional în vederea elaborării unui proiect de lege pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului  de procedură penală.

Conform documentului transmis, la lucrările grupului de lucru sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Consiliului Superior al Magistraturii, Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, calendarul întâlnirilor urmând a fi comunicat la o dată ulterioară.”, se arată în comunicatul CSM.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns