O tânără juristă din Cluj, nominalizată la premiile Femeia anului 2016 de revista Avantaje

Bianca Deac, o tânără juristă din Cluj, absolventă a Facultății de Drept ”Dimitrie Cantemir”, a fost nominalizată la premiile Femeia anului 2016 de către revista de femei Avantaje, cu vechime de 19 ani pe piața din România.

Clujeanca Bianca Deac, desemnata de Revista Avantaje ca fiind una dintre cele mai active personalități în anul 2016, în calitate de apărătoare şi promotoare a drepturilor femeii, dar și de promotor al unor importante proiecte de advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor. Implicarea ei a reuşit să aducă o nouă perspectivă în domeniul activismului împotriva violenței domestice, ca recunoaştere a acestei activități, revista Avantaje a nominalizat-o la Premiile Femeia anului in categoria ,,Proiecte de advocacy și prevenirea violenței asupra femeilor’’.

Tânăra de 29 de ani a absolvi Facultatea de Drept Cluj-Napoca din cadrul Universitatii Dimitrie Cantemir, în 2013, unde a urmat si un master in Dreptul afacerilor.

Bianca Deac este director executiv al asociaţiei VIVAD (Victorie Împotriva Violenței și Abuzului Domestic), prim-vicepreşedintele Organizației Femeilor Liberale Cluj și lucreză la o firmă ca și consilier juridic. 

Aceasta a organiza impreuna cu profesorul Paul Popovici de la Facultatea de Drept ”Dimitrie Cantemir” Cluj o campanie cu dezbateri legate de violenta in familie – ”Violenta in familie, de la lege la realitate” – prin care au incercat sa gaseacă solutii pentru modificarea legii privind incriminarea abuzului emotional.

Clujeanca Bianca Deac este una dintre cele mai active militante pentru drepturile femeilor în România, implicată atat în activitatea mai multor organizaţii nonguvernamentale care luptă împotriva violenței domestice, dar şi întotdeauna alături de organizaţiile care promovează voluntariatul în comunitatea clujeană.

De numele ei se leagă Campania ,,Violenţa în familie, de la lege la realitate’’, prima de acest fel din România. Campania s-a axat pe analizarea fenomenului violenței emoționale, care este greu de depistat şi probat, consecințele şi impactul acestor acțiuni fiind mult mai grave decât se poate credea inițial. Abuzul emoțional este considerată cea mai dureroasă formă de violență şi cel mai dăunător mod de distrugere a stimei de sine, și creează răni ce se vindecă, de cele mai multe ori, mult mai greu decât cele ale violenței fizice.

A lansat de curând Campania Voluntar de Cluj. Printre obiectivele proiectului, se număra  amplificarea spiritului de solidaritate precum și crearea de parteneriate pentru ca astfel să înţelegem cu toţii ce înseamnă să dăruiești  fără să vrei ceva în schimb, să ajuți  voluntar comunitatea în care trăieşti si de ce nu să înveţi că te poţi implica mai mult în activităţi voluntare în folosul comunităţii clujene.

De 19 ani, Revista Avantaje promovează femeile care transformă obișnuitul în remarcabil. In acest an Gala Femeia Anului 2016, va avea loc în luna martie la Bucuresti. Ca în fiecare an, evenimentul aduce în lumina reflectoarelor femei obișnuite cu povești neobișnuite, eroine anonime care prin inițiativele lor fac din lumea în care trăim o lume mai bună, dar si  persoane publice implicate in activitati caritabile.

La aceasta categorie mai sunt nominalizate Inna, Roxana Dobre Iliescu, Ana Maria Ciobanu si Oana Sandu, Irina Costache.

AICI poți vota Femeia Anului 2016! Propunerile au fost facute de catre cititoarele Avantaje. Au fost alese femei care, prin pasiune si tenacitate, reusesc sa-i inspire pe ceilalti si sa ajute semenii aflati la nevoie.

Comments

comentarii

Piața Victoriei s-a umplut sâmbătă seara cu mii de oameni hotărâți să apere valorile europene ale României.... Citește mai mult
Pompierii clujeni au intervenit, sâmbătă, pentru a stinge un incendiu produs la un cămin studențesc situat în cartierul Mărăști. Aproximativ 200 de persoane au ieșit din clădire.... Citește mai mult
APBCT

Lasă un răspuns