Mihai Chezan vrea să stingă procesul penal ”Tower” prin mediere

Româno-americanul Mihai Chezan, trimis în judecată pentru înșelăciune în cazul ansamblului Tower, vrea să oprească procesul penal prin mediere cu persoanele vătămate.

Oamenii care au dat avansuri pentru apartamentele din ansamblul Tower, care nu s-a mai construit, și care sunt persoane vătămate și părți civile în procesul penal, au început să fie sunate de un mediator pentru a merge la mediere în scopul de a-și retrage plângerile. În ecuație a apărut o nouă societate, Helco Invest, care le promite oamenilor că va termina blocurile începute de firmele lui Chezan. Oamenii sunt puși să semneze ante-contracte cu această nouă firmă.

Celebrul Mihai Chezan, despre care nu se știe unde se află deși este inculpat într-un proces penal, și asociații lui au încheiat la sfârșitul lunii mai un contract de mediere cu avocatul-mediator Mirel Ionescu. Cei care au apelat la acesta și au încheiat cu el contractul sunt Mihai Chezan, asociata lui, Mihaela Maria Bărbos, Helco Invest reprezentată de Nicolae Bocșa, Clark International SRL reprezentată de lichidator RVA Insolvency, Sterling International Development SRL reprezentată prin administrator judiciar Casa de Insolvență Transilvania.

Obiectul contractului este ”stingerea litigiului privind dezvoltarea proiectului imobiliar Tower Park, negocierea și semnarea antecontractelor de vânzare-cumpărare pe apartamente sau găsirea oricărei alte soluții de stingere a litigiului, retragerea plângerii/încetarea procesului penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune

Legislația este în avantajul lui Chezan. Chiar recent, Înalta Curte s-a pronunțat pe un recurs în interesul legii și a decis că procesul penal poate înceta oricând prin mediere.

Mai mulți clienți de-ai lui Chezan nu văd cu ochi buni propunerea de mediere și spun că nu vor semna noi antecontracte și nu-și vor retrage plângerea. Potrivit lui Mirel Ionescu, 35 de oameni au semnat deja și este în discuții cu alții. În total sunt 99 de părți civile în procesul penal. ”Am avut reacții de tot felul din partea oamenilor”, spus Ionescu, care a fost printre primii mediatori din Cluj.  Acesta a confirmat că este cazul de mediere cu cele mai multe părți implicate dintre toate pe care le-a avut până acum.

Procesul penal în care este inculpat Chezan a fost amânat până acum de două ori. Chezan, Bărbos, alături de firmele Sterling și Clark International sunt acuzați de un prejudiciu de 6 milioane de euro.

Comments

comentarii

Fostul purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Brănescu critică declarațiile controversate ale Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, și spune că „a predica îmbrobodirea femeilor în secolul XXI traduce o viziune ruptă de realitate”... Citește mai mult
Ștefana Trifan de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” Dej este una dintre elevele care a obținut media 10 după rezolvarea contestațiilor la examenul de Bacalaureat 2024.... Citește mai mult

Lasă un răspuns