fbpx

Metoda ”coperta” de direcționare a dosarelor către un anumit complet

G4Media.ro a prezentat – cronologic și arătând dovezi/capturi, precum și declarația unei surse din sistem – faptul că în cazul dosarului 2826/2/2022 al Curții de Apel București ar fi fost utilizată metoda ”coperta” de manipulare a repartizării aleatorii a dosarelor, scopul fiind ca acțiunea depusă de premierul Nicolae Ciucă pentru a anula sesizările de plagiat din teza sa de doctorat să ajungă la completul 21F contencios administrativ condus de judecătorul Marius Iosif.

Pasul 1. Pe data de 29 aprilie 2022, o tănără algeriană pe nume Melissa Abdel Moumene a depus, la Curtea de Apel București, o acțiune în care pârâtă era Direcția de Imigrări. Pe 13 aprilie, Moumene, care se află la studii în România, primise decizie de returnare în țara natală și a considerat că acea decizie era nelegală, prin urmare a contestat-o la instanță.

Inițial, dosarul lui Moumene ar fi ajuns, prin repartizare aleatorie, la completul 21F al lui Marius Iosif. La scurt timp, pe biroul funcționarului/judecătorului de serviciu de la Curtea de Apel București care repartizează dosarele a ajuns acțiunea prin care Nicolae Ionel Ciucă a chemat la bară Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării, solicitând anularea sesizărilor de plagiat pentru teza sa de doctorat, sesizări depuse, în luna ianuarie 2022, la instituția din urmă (subordonată Ministerului).

În acest moment intervine prima etapă din aplicarea metodei ”coperta”: părțile Nicolae Ionel Ciucă, Ministerul Educației și Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării au fost incluse imediat sub cele ale Melissei Abdel Moumene și Direcției Generale pentru Imigări, dosar deja repartizat lui Iosif. De precizat că atât obiectul dosarului lui Moumene, cât și al lui Ciucă, era același: ”anulare act administrativ” – foto jos.

Pasul 2. Pentru că, totuși, speța lui Moumene trebuia să reprezinte un dosar separat, funcționarul de la Curtea de Apel București l-a re-repartizat ulterior, dându-i numărul 2836/2/2022. Acest dosar a fost soluționat pe 24 mai 2022, de alt complet – 22 Fond.

Pentru ca totul să pară normal și orice urmă a acestor manipulări să fie exclusă, din sistem, la dosarul 2826/2/2022 ar fi trebuit șterse părțile Melissa Abdel Moumene și Direcția pentru Imigrări. Acest lucru nu a avut loc: cele două au figurat ca părți inclusiv la data de 21 iunie 2022, atunci când a avut loc pronunțarea.

În mod normal, într-un dosar, în minuta pronunțării, ar trebui să se facă referiri la toate părțile din acțiune: nu a fost cazul la 2826/2/2022: nici o mențiune despre Moumene și Direcția pentru Imigrări.

Ulterior pronunțării și publicării de către G4Media.ro a unui material în care, printre altele, ridicam întrebări și despre prezența ciudată a celor două părți în dosarul lui Ciucă, o sursă de la Curtea de Apel București ne-a sesizat despre faptul că acest lucru trădează utilizarea metodei ”coperta” în procesul de repartizare aleatorie a dosarului, scopul fiind ca acesta să ajungă ”la cine trebuie”.

Sursa G4Media.ro a declarat: ”Deci aveau nevoie de o «coajă» (copertă) de dosar repartizat cui trebuie (în cazul de față Iosif). În 29.04 lui Iosif i-a fost repartizat dosarul lui Moumene cu nr. 2826. La registratură se trece inițial pe copertă numele reclamantului (primul dacă sunt mai mulți), tocmai pentru a evita mânărelile, iar restul datelor se completează ulterior (să nu țină în loc înregistrarea dosarelor). Având nevoie de o «copertă»/dosar cu număr care să figureze repartizat lui Iosif, ulterior nu au completat celelalte date ale dosarului lui Moumene (pârât, obiect) ci l-au lipit pe Ciucă. Iar pe Moumene au înregistrat-o ulterior cu dosarul ei cu Imigrarile, la nr. 2836, în aceeași zi desigur. Și cred că nu au șters numele tipei pentru că, atunci când se fac verificări periodice privind repartizarea aleatorie, un criteriu de verificare este verificarea listei dosarelor cu părți șterse.” Așadar, în sistem rămân urme ale părților șterse.

Pasul 3. Pe 23 iunie, G4Media.ro a trimis Curții de Apel București întrebări legate de suspiciunile din dosarul 2826/2/2022, iar pe 24 iunie a sunat la Biroul de Presă anunțând că va publica un articol despre această situație în ziua de luni, 27 iunie și ar dori un punct de vedere până la acel moment.

Conform portalului instanțelor, sâmbătă, 25 iunie, zi nelucrătoare, cineva de la Curtea de Apel București a intrat în sistem și a eliminat de pe lista părților numele Melissei Abdel Moumene și cel al Direcției pentru Imigrări. Atât evenimentele din 29 aprilie, de la înregistrarea dosarelor 2826/2/2022 și 2836/2/2022, cât și ștergerea din 25 iunie arată o posibilă implicare a mai multor persoane în aplicarea metodei ”coperta”- judecător de serviciu, grefieri sau persoane care operează sistemul informatic.

Comments

comentarii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat demararea unei noi licitaţii pentru încă 20 trenuri electrice de lung parcurs. Mai multe dintre ele vor ajunge la Cluj.... Citește mai mult
FC Universitatea Cluj și-a asigurat serviciile mijlocașului defensiv Gabriel Simion. În vârstă de 24 de ani, jucătorul a strâns peste 100 de meciuri în Liga 1.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!