Acasă » ȘTIRI » Mesajul lui Liviu Alexa pentru sistemul de Justiție din Cluj. Așteaptă ”sentința” în 5 iunie

Mesajul lui Liviu Alexa pentru sistemul de Justiție din Cluj. Așteaptă ”sentința” în 5 iunie

Jurnalistul Liviu Alexa, candidat la Primăria Cluj-Napoca, a scris pe ZiardeCluj.ro un mesaj adresat judecătorilor, procurorilor, avocaților și grefierilor care contribuie la înfăptuirea justiției în urbea de pe Someș. Redăm mai jos mesajul acestuia:

”Ca reprezentanti, aparatori si promotori ai uneia dintre cele mai importante puteri din stat purtati in carca o povara asumata, ceea ce va face, in ochii celor care va inteleg cu adevarat rostul, niste oameni importanti. Foarte importanti.

Ma adresez dumneavoastra in mod public, fiindca e calea cea mai civilizata pentru un candidat la primarie de a-si exprima intentiile fata de o clasa sociala atat de importanta.

Sunt convins ca stiti deja faptul ca mie nu imi plac ascunzisurile, nici coteriile, ca am exprimat mereu ceea ce am crezut si simtit fara sa ma ascund dupa pseudonime.

Cateaodata am fost cel care a criticat cate un judecator sau un avocat atunci cand am simtit ca ceva nu e in regula cu actiunile lor, dar intotdeauna am manifestat respect fata de breasla dumneavoastra.

Cateodata am ajuns si in fata dumneavoastra in cadrul instantei, e si normal pentru un jurnalist de investigatii cu experienta de 20 de ani, dar nu am comentat niciodata deciziile Justitiei, chiar daca unele, e adevarat, foarte putine, mi-au fost nefavorabile.

Asa cum ma astept ca dumneavoastra sa credeti din toata inima ca eu imi fac mereu datoria onest si obiectiv luand in considerare fapte si argumente perspective si abordari atunci cand scriu un articol, tot asa va incredintez si eu ca sunt mai mult decat convins ca fiecare actiune pe care o intreprindeti potrivit meseriei dumneavoastra este facuta in spiritul profesionalismului si al Legii.

Stimati membri ai sistemului de Justitie clujean, inainte ca dumneavoastra sa fiti judecatori, procurori, avocati, grefieri, sunteti, mai intai de toate, cetateni ai acestui oras extraordinar.

Nu numai votul dumneavoastra este important in aceasta discutie, ci perspectiva pe care niste intelectuali ca dumneavoastra, cu responsabilitati majore in indepinirea actului de Justitie o pot da Clujului.

Nu va cere nimeni sa va afisati pozitii fatise, e de inteles ca nu sunt permise avand in vedere statutul dumneavoastra si asteptarile de a fi, cel putin in public, neutri la orice stimul socio-economic sau politic, dar, ca cetateni, sunteti datori sa dati o sentinta Clujului: „ramane pe loc” sau „se dezvolta mai repede, potrivit fortei sale”.

Eu vin in fata dumneavoastra in calitate de iubitor al Clujului si de om care doreste sa schimbe mentalitati.

Vin din postura unui cetatean satul de actele de coruptie din sistemul administratiei publice, acte de care si dumneavoastra va loviti cand au loc flagrante sau instrumentari de dosare de coruptie.

E clar ca sistemul administratiei locale nu e inca curat, e clar ca institutia parandaratului, a abuzului in serviciu si a traficului de influenta se regaseste prezenta, insinuanta ca fumul de tigara, in multe birouri ale institutiilor de stat.

Dumneavaostra puteti sa imi dati forta de a merge si a deschide geamurile, cel putin in Primarie, pentru ca mirosul de coruptie sa iasa afara si aerul sa se improspateze.

Sunt un om cu bune si rele, cum sunteti si dumneavoastra, dar de cateva lucruri nu trebuie sa va indoiti in ceea ce ma priveste.

De setea mea pentru lucruri corecte, de determinarea mea de a lupta impotriva functionarilor unsurosi, de felul modern in care vad eu viitorul Clujului.

Nu stiu ce veti alege sa faceti in 5 iunie 2016, e iar Duminica Orbului, ca acum 26 de ani cand Romania l-a  ales pe Ion Iliescu, si, ca o fina ironie, putem face o gramada de speculatii fata de zeita ce tine in mana talerul dreptatii, legata la ochi.

Nu sunt posibile decat doua „sentinte” din partea dumneavoastra:

1. NU, mergem in ritmul de melc ca pana acum, legitimand aceeasi stare lancezita a lucrurilor

2 DA, pariem pe viitorul Clujului, pe un oras cinstit fata de toti cetatenii sai, pe un oras modern si care sa imbunatateasca traiul tuturor.

Sunt doar doua variante de sentinte posibile. „Motivarea” pentru fiecare sentinta o sa va rog sa o faceti asezand in mintea dumneavoastra toate argumentele, punandu-le apoi pe o foaie virtuala si tiparintu-le la imprimanta inimii.

Nu, eu nu vreau sa stiu sentinta, de aceasta data. O sa aflu ce ati decis la „termenul” din 5 iunie, atunci cand voi sti daca v-am convins sau nu.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina