Acasă » ȘTIRI » Mateuț despre excluderea Cameliei Bogdan: ”M-a surprins schimbarea de direcție a CSM” VIDEO

Mateuț despre excluderea Cameliei Bogdan: ”M-a surprins schimbarea de direcție a CSM” VIDEO

Avocatul Gheorghiță Mateuț, care îl reprezintă pe ”mogulul media” Dan Voiculescu, a vorbit pentru Clujust.ro despre hotărârea CSM de excludere din magistratură a judecătoarei Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe clientul său: ”Această decizie, dacă o privim pe fondul ei, nu pot să spun că m-a surprins deloc. M-a surprins schimbarea de direcție a CSM, care într-adevăr a dovedit prin această decizie că și-a exercitat, așa cum este necesar să o facă în toate cazurile, rolul de a garanta respectarea drepturilor și libertăților persoanelor în cadrul unor proceduri judiciare și de a sancționa toate derapajele pe care uneori judecătorii le comit”

Avocatul Mateuț a precizat că pe parcursul procesului a sesizat, la rândul său, CSM-ul cu privire la incompatibilitatea completului de judecată din apelul lui Dan Voiculescu. Sesizările au fost clasate până la hotărârea istorică de ieri. 

”Întotdeauna am susținut că a existat o situație de incompatibilitate, argumentată prin mai multe temeiuri de fapt, pe care eu le-am invocat în fața Curții de Apel, din păcate fără niciun rezultate. Au fost prezentat în fața Curții Europene a Drepturilor Omului și instanța europeană urmează să se pronunțe. La CEDO se află un recurs individual îndreptat împotriva Statului Român, care este fundamentat, printre altele, și prin încălcarea flagrantă a principiului imparțialității. (…)

Acum de fapt se confirmă ceea ce am susținut constant și anume că judecătorii, nu doar Camelia Bogdan, ci și celălalt, care au format completul de judecată în apel se aflau în situații de fapt care justificau abținerea și, în subsidiar, recuzarea. Eu am formulat mai multe cereri de recuzare, dar niciuna nu a fost soluționată de complet legal investit. Eu am sesizat CSM-ul pentru ambii judecători”

Dosarul lui Voiculescu ar putea fi redeschis: ”În eventualitatea obținerii unei hotărâri definitive a CEDO în ceea ce privește cererea pe care am formulat-o împotriva Statului Român, va fi deschisă o cale de atac extraordinară în procedurile interne și anume revizuirea în temeiul hotărârii CEDO, care este o variantă specială.”, a spus Mateuț.

Această decizie, dacă o privim pe fondul ei, nu pot să spun că m-a surprins deloc. M-a surprins schimbarea de direcție a CSM, care într-adevăr a dovedit prin această decizie că și-a exercitat, așa cum este necesar să o facă în toate cazurile, rolul de a garanta respectarea drepturilor și libertăților persoanelor în cadrul unor proceduri judiciare și de a sancționa toate derapajele pe care uneori judecătorii le comit atunci când iau decizii în desfășurarea unui proces, în mod special în privința unui proces penal, unde miza este cea mai mare: libertatea persoanei.”, a declarat avocatul pentru Clujust.ro

Urmăriți mai jos discuția integrală cu profesorul și avocatul Gheorghiță Mateuț

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina