fbpx

Marius Balo nu poate fi adus în țară din cauza coronavirusului

După ce a pătimit 5 ani în închisoare în China și după ce de un an se chinuie avocați și autoritățile române să obțină aducerea în țară, profesorul clujean Marius Balo trebuie să mai aștepte din cauza coronavirsului.

Profesorul clujean Marius Balo, condamnat la 8 ani de închisoare în China, pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari și încarcerat de peste 5 ani nu poate fi adus în România din cauza epidemiei de coronavirus. Întâlnirea comisiei penitenciarului a fost amânată până după data de 9 februarie, spune avocatul acestuia.

Eugen Iordăchescu, avocatul lui Marius Balo, a declarat corespondentului Mediafax, că activitatea instituțiilor publice din China a fost suspendată în perioada 3 – 9 februarie.

“Conform informațiilor pe care le-am primit din partea consulatului român din Shanghai, întâlnirea comisiei penitenciarului din China, prevăzută pe data de 4 februarie, a fost amânată. Motivul este prelungirea suspendării activității instituțiilor publice de la 3 la 9 februarie, din cauza epidemiei de coronavirus din China. Încă nu avem o dată certă pentru reprogramarea comisiei, însă sperăm ca imediat după 9 februarie să ni se comunice termenul reîntoarcerii lui Marius Balo în România”, a spus Iordăchescu, citat de Mediafax.

Ministerul Justiţiei a fost informat recent că autorităţile chineze au aprobat transferarea lui Marius Balo, iar partea română urma să facă demersuri pentru aducerea în ţară a acestuia.

Articole despre acest caz

Clujeanul Marius Balo, încarcerat în China, se întoarce, în sfârșit, în România! Avocatul Iordăchescu: ”Meritele aparțin autorităților române, dar și mass-mediei”

https://www.clujust.ro/cutremurator-temnita-rosie-varianta-reala-cu-un-clujean-inchis-in-china-de-4-ani-autoritatile-romane-sunt-apatice/

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina