fbpx

Clujeanul Marius Balo, încarcerat în China, se întoarce, în sfârșit, în România! Avocatul Iordăchescu: ”Meritele aparțin autorităților române, dar și mass-mediei”

Ministerul Justiției a fost informat astăzi, 9 ianuarie, că autoritățile chineze au aprobat transferarea clujeanului Marius Balo în România. Avocatul Iordăchescu apreciază rolul presei în acest caz, despre care Clujust a scris în premieră.

”Acordul autorităților chineze privind transferarea persoanei condamnate a fost dat în urma demersurilor juridice și diplomatice ale Ministerului Justiției din România alături de Ministerul Afacerilor Externe.

Astfel, Ministerul Justiției a corespondat cu omologii chinezi pentru obținerea documentației de transfer și a sesizat autoritățile judiciare române în vederea recunoașterii pedepsei aplicate de instanțele chineze. La data de 1 octombrie 2019, Curtea de Apel Cluj a dispus recunoașterea și transferarea lui Marius Balo în România, în vederea continuării executării pedepsei de 8 ani închisoare. Hotărârea Curții de Apel Cluj a reprezentat acordul autorităților române privind transferarea acestuia.

În urma acestei decizii, Ministerul Justiției a obținut de la autoritățile chineze acordul de transferare, urmând ca partea română să întreprindă demersuri pentru aducerea în țară a lui Marius Balo în cel mai scurt timp.”, a transmis Ministerul Justiției

Avocatul lui Marius Balo, Eugen Iordăchescu, cel care a precizat că un rol important l-a avut și presa: “Meritele aparțin autorităților române, dar și mass-mediei, care au promovat situația dramatică a lui Marius Balo din penitenciarul chinez. Le mulțumesc pe această cale și îi asigur de întreaga mea considerație!”

Cât privește detaliile transferului, avocatul lui Marius Balo a afirmat că „din datele pe care le deține, probabil în 2-3 săptămâni va fi adus în țară și va fi încarcerat la Penitecniarul Rahova”. Ulterior, se va încerca eliberarea sa condiționată. „Nu se pune problema de o micșorare a pedepsei, pentru că decizia este definitivă”, a spus avocatul pentru Libertatea

Marius Balo s-a stabilit în China în 2010, fiind angajat ca expert în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. Din 2013, românul a ocupat postul de profesor la Universitatea Renmin din Beijing. El a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru o infracțiune de fraudă contractuală.

CLUJUST a scris în premieră de acest caz

Cutremurător: Temnița roșie, varianta reală cu un clujean închis în China de 4 ani! Autoritățile române sunt apatice

Comments

comentarii

Căpitanul echipei de fotbal CFR Cluj, Mario Camora, a declarat, miercuri seara, într-o conferinţă de presă susţinută înaintea partidei cu Şahtior Soligorsk, din manşa secundă a turului 3 preliminar al Conference League, că formaţia sa trebuie să revină la nivelul arătat în ultimii ani în cupele europene.... Citește mai mult
„Record mondial negativ pe AutostradaTransilvania Chiribiș-Suplacu de Barcău”, susține Asociația Pro Infrastructură (API). „Avem confirmarea că responsabilii din Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere au decis să anuleze licitația pe cei 26,35 kilometri blestemați”, mai transmite ONG-ul.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!