fbpx

Cazul Ditrău scoate la iveală alte probleme ale muncitorilor din Sri Lanka. La Cluj, vecinii au angajat avocat să-i gonească

Reprezentanul unei firme de recrutare din București a dezvăluit un caz alarmant de la Cluj. Vecinii unor muncitori din Sri Lanka și-au angajat avocat pentru a face toate demersurile să-i gonească pe străini din acea locație.

HotNews.ro a discutat cu Romulus Badea, partener al Soter&Partners, companie care, printre altele, aduce muncitori străini în țară. Am vrut să aflăm dacă cazul Ditrău, în care sătenii nu doresc ca doi angajați din Sri Lanka să facă pâine, reprezintă o excepție.

„Cazul Ditrău nu este un caz izolat. Este doar unul mediatizat. Lucrurile astea se întâmplă peste tot în țară. În București nu avem astfel de situații, dar s-ar putea să fie și din cauză că noțiunea de bucureștean definește un grup foarte amestecat, un amalgam de oameni veniți din toate colțurile țării și din multe alte țări”, a spus Badea.

Acesta a dat și un exemplu din Cluj. Patronii unui restaurant din centrul Clujului, din zona străzii Lăpușului, au angajat un număr destul de mare de oameni din aceeași țară (Sri Lanka) pentru bucătărie, chelneri. I-au cazat în centrul orașului, aproape de restaurant, ca să fie logistica cât mai ușoară.

Totuși, spune Badea, sunt câțiva oameni de pe stradă care i-au reclamat la toate autoritățile la care puteau să-i reclame: la imigrări, ITM, Pompieri etc. La un moment dat, jandarmii au venit cu duba de intervenție. Chiar s-a făcut o petiție la Primărie, care este semnată de 15 vecini.

“Și-au angajat un avocat care cu asta se ocupă: să facă reclamații și încearcă să găsească ceva ca să îi gonească pe cei din Sri Lanka din casa respectivă. Asta în condițiile în care nu există nicio reclamație pentru tulburarea liniștii publice”, a povestit el.

Cazul Ditrău a ajuns până în Sri Lanka„Și în Sri Lanka s-a auzit. Partenerul meu de afaceri a fost uimit pentru că este prima dată când află de un caz de o asemenea amploare. Știa de cazul de la Cluj cu problema cu cazarea dar lucrurile sunt gestionate liniștit, fără un scandal prea mare în viața publică. A fost surprins să vadă în media o astfel de situație. Cred că încet-încet vom reuși să facem un pic de educație socială, civică.”, a spus Badea.

Revenim cu detalii despre situația de la Cluj

Comments

comentarii

Lasă un răspuns