fbpx
Reclamantul Mischael Suder

Mare e instanța judecătorului și mulți justițiabili vin la ea

Instanța este deschisă tuturor, indiferent de cerere. Dovadă un proces civil de pe rolul Tribunalului Cluj, în care un bărbat cere milioane de euro de la Iliescu, Năstase și Rus pentru că l-ar fi adus în România cu forța!

iliescuMischael Suder, în vârstă de 72 de ani, i-a chemat în judecată pe fostul președinte Ion Iliescu, fostul prim-ministru Adrian Năstase și pe fostul ministrul de Interne clujean Ioan Rus pe motiv că la momentul când toți trei erau în funcție ar fi orchestrat o operațiune prin care reclamantul a fost adus în țară abuziv din Germania. Bărbatul este cetățean german cu origini evreiești. Potrivit lui Suder, statul german l-a condamnat pe nedrept pentru spionaj în favoarea României, iar în 2002 a fost expulzat în România. Astfel, reclamantul susține că a pierdut tot ce avea în Germania: casă și loc de muncă bun. Bătrânul a mai stat în România după holocaust și susține că a urmat o școală de contrainformații, de unde ar fi fost exmatriculat din cauza originii evreiești. Potrivit lui Suder, faptul că a păstrat legătura cu foști colegi de școală i-a adus condamnarea în Germania.

Prin cererea depusă la Tribunalul Cluj, Mischael Suder solicită 3 milioane de euro de la Iliescu, Năstase și Rus. Potrivit legislației civile, pentru o cerere cu astfel de pretenții trebuie plătită o taxă de timbru judiciar pe măsură. În cazuri excepționale, instanța poate scuti partea de la plata taxei. Asta s-a întâmplat în cazul de față. ”Admite cererea de ajutor public judiciar formulată de reclamantul Sude Mischael. Dispune scutirea acestuia de la plata taxei de timbru în suma de 138.005 lei”, a hotărât judecătorul cauzei. La ultimul termen de judecată, Suder a cerut amânare pentru a-și angaja un alt avocat, deoarece cel pe care îl avea a renunțat la cauză. Reclamantul spune că va da anunț că își caută un avocat care să nu fie corupt. Instanța a amânat judecarea cauzei pentru data de 21 mai.

Comments

comentarii

Tinerii care au provocat incendiul de la Iulius Mall, din decembrie anul trecut, au fost condamnați la măsuri educative și plata a 1,1 milioane de lei despăgubiri pentru Auchan.... Citește mai mult
Peste 86% dintre elevi au participat la prima probă a simulării Bacalaureatului.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!