fbpx

Mama tânărului drogat care a ucis cu mașina este suspectată de influențarea unor martori

Mama tânărului Vlad Pascu, care a ucis cu mașina doi studenți la 2 Mai, este suspectată de influențarea unor martori dintr-un dosar de trafic de droguri. Amintim că familia Pascu are o avere impresionantă.

Surse apropiate anchetatorilor, citate de G4media.ro, spun că perchezițiile de astăzi sunt la o parte din anturajul lui Vlad Pascu, care se afla cu acesta pe litoral, în momentul producerii accidentului, dar și la familia tânărului.

De asemenea, aceleași surse susțin că mama tânărului, Miruna Pascu, ar fi încercat să șantajeze martori în dosarul cu droguri în care e vizat fiul său.

„Operațiunea Hidra” a început în această dimineață cu ample percheziții la adolescenți proveniți din familii cu importante posibilități materiale, care și-au desfășurat activitatea de vânzare/consum de droguri în București, precum și în stațiunile de pe litoralul Mării Negre, în timpul sezonului estival.

Comunicatul DIICOT:

”La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală  împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel:

Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.

În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv : punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect.

Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.

La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.”

Părinții lui Vlad Pascu au sute de imobile și au dat bani cu camătă

Miruna și Mihail Claudiu Pascu au construit blocuri și au cumpărat terenuri în cele mai valoroase zone ale Bucureștiului. Majoritatea se află în nordul Capitalei, unde prețul mediu de vânzare al unui apartament este de 300.000 de euro.

Pro TV a arătat că pe o stradă din sectorul 1 soții Pascu sunt proprietari pe două blocuri. Unul din blocuri pare mai neîngrijit. Pare că nu prea este locuit. Doar la unele etaje există mobilă, ceea ce arată că unii oameni s-au mutat.

Proprietăți au și la malul mării – în comuna 23 de August și Olimp – dar și în Ilfov, la Izvorani, unde și-au construit vile unii dintre cei mai bogați oameni ai României.

Cifra proprietăților este atât de mar, pentru că Miruna și Mihail Pascu au avut grijă să-și divizeze fiecare bucățică pe care au construit-o.

Conform informațiilor de la Cadastru, într-un bloc, de exemplu, sunt proprietari nu doar pe fiecare aparatement, ci și pe fiecare loc de parcare sau boxele din subsol. Într-un caz s-au împroprietărit inclusiv pe holul și scara blocului. Este o strategie care le-ar aduce mai mulți bani la vânzarea imobilelor, spun specialiștii în domeniu.

Fosta judecătoare bucureșteană Mihaela Ciocea, exlusă anul trecut din magistratură din motive disciplinare, susține că Mihai Pascu, tatăl șoferului drogat care a omorât doiă tineri la 2 Mai, era un cămătar care lua casele oamenilor chiar și după ce aceștia îi înapoiau banii împrumutați.

Prin anii 2000-2002, pe când eram judecător începător la Judecătoria Sectorului 3 din București, acest “investitor imobiliar”, Mihai Pascu, era nelipsit din ședințele instanței. Avea zeci de litigii cu români cărora le împrumutase bani cu camătă și le luase apoi apartamentele cu care aceștia garantasera împrumutul. Nu pentru că oamenii nu își plătiseră datoriile, ci pentru că, în momentul când aceștia restituiau împrumutul sau ratele la împrumuturi, nu le mai dădea chitanță. Apoi, îi și executa silit”, a postat Mihaela Ciocea.

Pascu Mihail Claudiu și Pascu Miruna apar în dosarul celebrului lider al lumii interlope Sile Cămătaru. Ei sunt menționați acolo după ce au dat bani cu camătă. Cei doi sunt martori spre deosebire de Silviu Dudiță, mult mai cunoscut publicului sub numele de Fluturică.

„În aprilie 2003, partea vătămată Voiculescu Radu Gheorghe a împrumutat de la martorii Mihail Pascu Claudiu şi Pascu Miruna suma de de 75.000 USD cu dobânda de 6% pe lună încheind în acest sens contractul de vânzare-cumpărare” se arată în motivarea în urma căreia judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins recursul lui Sile Cămătaru împotriva condamnării la 11 ani de închisoare, citată de Lumeapolitica.ro

Comments

comentarii

Şapte din zece români (69%) consideră că statutul de membru al Uniunii Europene aduce beneficii României, procentul situându-se în media UE, relevă cel mai recent Eurobarometru realizat de Parlamentul European.... Citește mai mult
Tot mai mult părinți au refuzat să își vaccineze copiii împotriva rujeolei, în ultimii 15 ani, atât la nivel național, cât și în județul Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!