Mama lui Vlad Pascu către fiul ei arestat: ”nu ai ce căuta acolo (…) e un accident, o iei ca atare.”

Stenogramele din dosarul în care a fost arestattă mama tânărului drogat care a ucis cu mașina doi studenți în stațiunea 2 Mai scot la iveală cinismul acestei familii înstărite din Capitală.

PASCU MIRUNA: … pur și simplu dependențele astea până la urmă sunt o boală și pornesc de la o boală a sufletului toate. Înțelegi? Și ți-am zis. Oamenii să știi că dacă (n.l. neinteligibil)  la un moment dat înțeleg. A fost…problema nu a fost de accident.

VLAD: Păi normal. Lumea e îndoliată, e astea…nu ai cum să….

PASCU MIRUNA: Mamă, problema este de accident. Accidentul în sine nu ar fi fost până la urmă așa ceva, dar în momentul în care au apărut căcaturile, toate alea după instagram și în momentul în care a fost comportamentul ăla al tău dinainte, aberant, cu toate chestiile alea, cum să spun…a fost ca și cum a fost o sfidare. Înțelegi? Plus că au făcut ăștia niște legături cu poliția, cu telefoane, că nu știu cine, că te-au ocrotit, că nu te-au oprit, că …nu știu ce s-a întâmplat. Eu chiar nu știu și îți spun. Mare, mare noroc ai că tu ești un băiețel așa cum ești și că…cei care…oamenii, cei din sistemul ăsta penitenciar, poliție, habar nu am, procuratură, știu să judece, mamă față de ceea ce s-a spus în presă despre tine și oamenii cu care ești tu acolo care nu au nici o legătură cu tine pui. Nici o legătură. Înțelegi? Ăsta este un accident care nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Ca să-ți dai seama unde ajungi. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel, nu ai ce căuta acolo. Nu ești…și ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei nici…se întâmplă lucruri…mda…asta e.

PASCU MIRUNA: Nu, Vlad. Aici nu înțelegi tu problema.

VLAD: Ce e de înțeles?

PASCU MIRUNA: Știi ce mama? Că ce s-a întâmplat în „vamă” la 2 Mai a fost punctul maxim. Tu ai adunat mamă. Ai adunat energiile astea de căcat la tine, de când ai început viața asta.

VLAD: …    cu energii…

PASCU MIRUNA: … dar înțelege-mă că e un cumul mama. Eu un cumul de probleme care s-au strâns. (…)

VLAD: Crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

PASCU MIRUNA: Dar nu e vorba de părere. E vorba de faptul că astea au niște repercusiuni legale. Eu părerea, mă doare și pe mine tot în cot. Nu e problemă de părere. Problema e că…cum să zic eu.. impresia care se face din chestia asta. (…)

VLAD: În situația în care sunt acuma mă interesează foarte puțin că se uită lumea urât la mine pe stradă, in viitor.

..

PASCU MIRUNA: Primul lucru pe care tre’ să-l fac, e să fac dosar medical. Cu siguranță tre’ să-ți fac în primul rând dosar medical și dup-aia încet, încet. Tu cu cine mai ești acuma în camera aia?

VLAD: Ah, e ok acuma. Mai sunt decât cu băiatul ăla care ți-am zis că nu avea de mâncare și astea…Am sta a fost super (n.l. neinteligibil)  caraghios chiar..și ne-a mai băgat pe încă un domn care e comisar la gradă și mediu, are, e în vârstă, are aproape șaizeci de ani, e la locul lui, (n.l. neinteligibil)

PASCU MIRUNA: Eh, asta e și ideea. Așa trebuie și tu să fii e acuma încolo, nu să fii cu nebuni. Mai e încă o chestie. Vezi că băiatul ăla care zici tu că e liniștit, nu e ce crezi tu mama. Nimeni nu e ce crezi tu. Tu să fii foarte atent ce vorbești.

VLAD:  În taică-miu nu am așa o bază.

PASCU MIRUNA: Nu ai cum să ai nicio bază, pui. Și dacă te gândeai la chestia asta, că n-ai cum să ai nicio bază, de acum măcar trei ani de zile, erai bine de tot acum. Dar, asta e. Facem ce putem. Și eu, totuși am speranțe. Ți-am zis. Adică, cum să spun? Nu vreau să trăiesc cu speranța că… Cu idea că, gata, s-a terminat tot. Cel puțin, gândește-te, că din punctul meu de vedere eu sunt cea care voi fi bătrână. Nu tu. Tu vei fi un băiat tânăr, o lecție de viață foarte amară. Dar, pe care ți-ai luat-o, că ți-ai căutat-o cumva. Și nu ai înțeles de vorbă deloc. Și după asta, poți să-ți duci viața mai departe liniștit, ți-am zis. Adică, chiar poți să-ți duci viața mai departe liniștit. O să facem niște consiliere psihologică să treci peste toate lucrurile astea. O să găsești ceva de făcut. O să pleci vreun an de zile din România cu siguranță, oriunde. Ca să vezi, să te pui pe picioare psihic cum trebuie. O să merg și eu cu tine, că…Bemul, probabil în perioada aia o să fie deja aproape plecat la facultate sau plecat la facultate. Deci, o să fiu liberă…

PASCU MIRUNA:  Dacă nu te dă pe domiciliu, nu știu ce să spun. E interesul să ieși din gaura aia de acolo. Măcar… Apropo, de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane săptămâna asta. Sigur, sigur te mută pe penitenciar lângă București. Nu te duci. Adică. decât  poate pe preventive dacă e să te țină, să te ducă la Poarta Albă. Preventivul pe Poarta Albă e total diferit de încarcerare. Adică, sunt… Nu e în același loc cu ăia de 18, 21. Preventivul e preventive. Ce-i care sunt cu sentințe definitive 18-21 de ani…

Sursa: Digi24.ro

Comments

comentarii

Vreme capricioasă, cu temperaturi maxime de 34-36 de grade în sudul țării, dar și cu înnorări persistente, averse cu caracter torențial și vijelii în restul teritoriului.... Citește mai mult
O explozie hidrotermală impresionantă a avut loc în celebrul Parc Național Yellowstone din Statele Unite. Incidentul s-a produs în zona Biscuit Basin.... Citește mai mult

Lasă un răspuns