Ce a dus la moartea judecătoarei Andrada Pavel. Și sistemul are partea lui de vină

Un cumul de factori au dus la dispariția dintre noi a judecătoarei Andrada Ștefana Pavel de la Judecătoaria Gherla, la doar 32 de ani.

Cauza decesului a fost o supradoză de antidepresive cu somnifere, potrivit surselor judiciare. Pentru a înțelege cum s-a ajuns la asta, am stat de vorbă cu judecători care o cunoșteau pe Andrada.

Am aflat că era o tânără deșteaptă, harnică și conștiincioasă, ceea ce automat i-a adus un stres pe fondul volumului mare de muncă, în condițiile în care motiva minuțios fiecare sentință pe care o pronunța. Era judecătoare în penal, domeniu de care era pasionată, iar în ziua morții, 13 septembrie, avea aproape 50 de cauze de judecat.

Tânăra avea dificultăți cu somnul dinainte de a fi judecător. Unul dintre motivele pentru care a ales Gherla era pentru că acum doi ani nu era așa mare încărcătura. ”Sunt multi care aleg instante mai mici pentru că le e frică ca nu fac față”, ne-a spus o sursă. Între timp, a primit și un diagnostic de depresie.

”Era o fată super draguță si conștiincioasă. Un pic stresată ca toți tinerii din sistem… Mult de muncă. Motiva foarte mult și atent. Exclusiv calitate. Și la volum mare… devine extrem de stresant”, ne-a spus un coleg de-al ei.

Problema este că stresul s-a ”așezat” pe un fizic șubred, căci am aflat că a fost internată aproape o lună cu blocaj renal și ceva complicații.

Încărcătura tot mai mare pe judecători îi face chiar și pe cei cu experiență, care înainte erau la zi cu dosarele, să aibă întârzieri. Astfel că ne întrebăm cum era pentru cineva atât de proaspăt și conștiincios în asemenea sistem care te uzează? Iar colegii magistrați care o cunoșteau se întreabă dacă puteau face ceva să o salveze.

Dosarul privind decesul judecătoarei a fost preluat de la parchetul local de Parchetul de pe lângă Tribunal pe motiv că este moarte suspectă.

Andrada Pavel a fost înmormântată ieri, cu slujbă oficiată de preot. Dumnezeu să o odihnească! Iar cei care au cunoscut-o să o pomenească.

Comments

comentarii

În perioada ianuarie–aprilie 2024, datoria externă totală a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro.... Citește mai mult
Emil Boc a vorbit despre pronosticul său pentru Campionatul European de Fotbal. El a precizat că România a renăscut din nou în fotbalul european.... Citește mai mult

Lasă un răspuns