fbpx
Acasă » PENALE » Mama fondatorului Trilulilu, Carmen Zina Lador, condamnată pentru evaziune fiscală

Mama fondatorului Trilulilu, Carmen Zina Lador, condamnată pentru evaziune fiscală

Carmen Zina Lador, mama fondatorului Trilulilu.ro, Sergiu Biriș, a fost condamnată la închisoare cu suspendare într-un dosar de evaziune fiscală, alături de un bărbat din Gherla. 

Instanța Tribunalului Cluj a hotărât: ”condamna pe inculpata Lador Carmen Zina la o pedeapsa de 2 (doi) ani și 6 luni închisoare, pentru savârșirea infracțiunii de evaziune fiscala.  Aplica inculpatei pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prev. de art. 64 lit. a teza a II-a, lit. b, lit. c din Codul penal de la 1969- cu referire la dreptul de a exercita funcția de contabil la orice societate comerciala, pe o durata de 4 ani dupa executarea pedepsei principale.”

De asemenea, instanța ”dispune suspendarea condiționata a executarii pedepsei  pe un termen de încercare de 4 ani si 6 luni, care se va calcula de la data ramânerii definitive a prezentei, conform prevederilor art. 82 C.pen. de la 1969.”

În același dosar, a fost condamnat Csorba Martin la  1 an și 6 luni închisoare. Și în cazul acestuia, judecătorul a dispus suspendarea condiționata a executarii pedepsei pe un termen de încercare de 3 ani și 6 luni.

Prin aceeași sentință, se admite în parte actiunea civila exercitata de Statul Român prin ANAF prin Direcția Generala Regionala a Finanțelor Publice a Județului Cluj, obligând pe inculpații în solidar sa achite în favoarea parții civile suma de 58.676 lei, cu penalitați și majorari de întârziere începând cu data ramânerii definitive a prezentei și pâna la achitarea integrala.

Tribunalul a dispus și unele măsuri asiguratorii: ”Instituie masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparținând inculpatului Csorba Martin pâna la concurența sumei de 92311 lei, la care se adauga penalitațile și majorarile de întârziere, reprezentând valoarea probabila a pagubei produse prin infracțiunile de evaziune fiscala prev. de art. 9 alin. 1 lit. a ?i art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 (inclusiv actele materiale nereținute în sarcina inculpatului) și prin infracțiunea prev. de art. 6 din același act normativ, pentru care s-a dispus achitarea inculpatului, fiind vorba despre urmatoarele bunuri imobile: Imobil situat în Cluj Napoca, Imobilul situat în localitatea Sic, jud. Cluj, Imobilul situat în localitatea Sic, jud. Cluj, Imobilul situat în localitatea Sic, proprietar exclusiv asupra terenului și bun comun cu soția în privința construcțiilor; Imobilul situat în localitatea Sic, bun comun cu soția; Imobilul situat în localitatea Gherla, bun comun cu soția; Imobilul situat în localitatea Gherla, bun comun cu soția; Imobilul situat în localitatea Bonțida,

În baza art. 397 alin. 2 C.pr.pen., instituie masura sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile aparținând inculpatei Lador Carmen Zina pâna la concurența sumei de 58.676 lei, la care se adauga penalitățile și majorarile de întârziere, reprezentând valoarea pagubei produse prin infracțiunea de evaziune fiscala prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005, fiind vorba despre urmatoarele bunuri imobile:  Imobilul situat în localitatea Gherla, bun comun cu soțul; Imobilul situat în localitatea Gherla, bun comun cu soțul;Imobilul situat an localitatea Gherla, bun comun cu soțul;- Imobilul situat an localitatea Gherla, bun comun cu soțul”

Sentința poate fi atactă cu drept de apel în terme de 10 zile de la comunicare.

Carmen Lador mai este inculpată în două dosare. Mai multe detalii AICI

Comments

comentarii

Lasă un răspuns