fbpx

Mama care și-a ucis în bătaie băiețelul, condamnată de Tribunalul Cluj la peste 23 de ani de închisoare

Instanța Tribunalului Cluj a pronunța sentința în cazul care a șocat opinia publică în iulie 2019, când băiețelul Luca, în vârstă de 9 ani, a fost ucis în bătaie de propria mamă. Sonia Alb a fost condamnată, astăzi, la 23 de ani și 3 luni închisoare!

Soluția pe scurt:Condamnă pe inculpata A.S.M., în prezent deținută în Penitenciarul Gherla, în baza art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.189 alin.1 lit.h C.pen., cu aplicarea art.77 lit.a și d C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie sub forma omorului calificat (victima B.L.I.), la pedeapsa de 20 (douazeci) de ani închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.199 alin.1 C.pen. rap. la art.193 alin.2 C.pen., cu aplicarea art.77 alin.1 lit.d C.pen., în condițiile art.52 alin.3 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de violenă în familie sub forma lovirii, în modalitatea participației improprii (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 9 (nouă) luni închisoare.

În baza art.197 C.pen., pentru săvârșirii infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.L.I.), la pedeapsa de : 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.197 C.pen., pentru săvârșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.D.E.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b si e C.pen. În baza art.197 C.pen., pentru săvîrșirea infracțiunii de relele tratamente aplicate minorului (persoana vătămată B.C.M.), la pedeapsa de 3 (trei) ani închisoare și 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

În temeiul art.38 alin.1 și 2 C.pen. constată că infracțiunile săvârșite de inculpată sunt concurente, iar în temeiul art.39 alin.1 lit.b C.pen., art.45 alin.1 și alin.3 lit.a C.pen. contopește pedepsele stabilite pentru acestea și aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea, sporită cu 3 ani și 3 luni închisoare (1/3 din totalul celorlalte pedepse), în final rezultând pedeapsa de : 23 (douazecișitrei) de ani, 3 (trei) luni închisoare și 5 ani interzicerea drepturilor prev. de art.66 lit.a, b și e C.pen.

Face aplicarea art.65 alin.1 C.pen. rap. la art.45 alin.5 C.pen. și art.66 lit.a, b și e C.pen. În baza art.399 alin.1 C.pr.pen. menține starea de arest a inculpatei, iar în baza art.72 alin.1 C.pen. deduce din pedeapsa aplicată acesteia timpul detenției preventive începând cu data de 07.07.2019 și pânÎ la zi.

In temeiul art.7 din Legea nr.76/2008 dispune ca, la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, să fie prelevate probe biologice de la inculpată, în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare. În baza art.112 alin.1 lit.b C.pen. dispune confiscarea specială de la inculpată a unei bucăți de lemn de formă cilindrică cu dimensiuni de 37×2 cm, cu capetele rupte (plicul nr.4), precum și a unor fragmente de material lemnos (plicul nr.5), toate aceste bucați constituind coada de mătură din lemn folosită de inculpată și care s-a rupt la momentul săvârșirii agresiunii din data de 06.07.2019 asupra victimei B.L.I.(bucățile de material lemnos, aflate în plicurile nr.4 ?i nr.5, fiind depuse la camera de corpuri delicte a Tribunalului Cluj).

În temeiul art.19 și art.397 C.pr.pen. comb. cu art.1357 C.civ. obligă inculpata la plata despăgubirilor civile (daune morale) către părțile civile, după cum urmează : la plata sumei de 5.000 euro, sau contravaloarea în lei la data plății, către partea civila B.D.E., prin reprezentant legal directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, respectiv la plata sumei de 3.000 euro, sau contravaloarea în lei la data plății, către partea civilă B.C.M., prin reprezentant legal directorul Direcției Generale de Asistență Socială ?și Protecția Copilului Cluj, cu sediul în Cluj-Napoca, str. G-ral Eremia Grigorescu, nr. 37-39, jud. Cluj.

Respinge restul pretențiilor civile formulate de părțile civile B.D.E. ?i B.C.M., prin apărătorul desemnat din oficiu.Constată că persoanele vătămate B.C.C. și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca nu au formulat pretenții civile în cauză În baza art.404 alin.4 lit.c C.pr.pen. rap. la art.249 C.pr.pen. dispune luarea măsurii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile și imobile, prezente și viitoare, ale inculpatei A.S.M., până la concurența sumelor de 8.000 euro și 6.500 lei.

Conform art.272 C.pr.pen. stabilește în favoarea Baroului Cluj suma de 3.320 lei reprezentând onorariile avocațiale din oficiu (cuvenite av. Corha Alexandra-Maria 2.820 lei și av. Radu Cora-Cristina 500 lei onorariu parțial), care se avansează din F.M.J. Potrivit art.274 alin.1 C.pr.pen. obligă inculpata A.S.M. la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în suma de 6.500 lei.

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată în ședința public din data de 22 septembrie 2020.”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns