fbpx
Monica Macovei (foto CLUJUST.ro)

Macovei, cu tunurile pe ANAF: ”Îmi aduce aminte de domnul Amărie de la PNA”

Europarlamentarul Monica Macovei dă replică la un comunicat al ANAF despre activitatea instituției și spune că închide chioșcuri în timp ce marii evazioniști stau liniștiți. Fostul ministru Macovei mai spune despre comunicatul ANAF că îi aduce aminte de fostul șef PNA, Ioan Amărie, care dădea comunicate pompoase.

”Constat că ANAF, între perchezițiile de la cofetării, chioșcuri și tarabe, îmi răspunde public la afirmațiile mele că trebuie să execute marii datornici la stat, și nu să distrugă micile afaceri și micii comercianți.”, spune Macovei

Comunicatul ANAF:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Europarlamentarul solicită ANAF să facă public câți mari datornici a executat: ”Scopul ANAF este să colecteze taxele, pe baza unei liste de priorități, în fruntea căreia stau marii datornici la stat și marii evazioniști, pentru că acolo sunt sute de milioane de euro. Solicit ANAF să spună public câți mari datornici a executat ANAF în ultimele 3 luni, ce sume a recuperat și de la cine. Ponta și ANAF nu clarifică de ce închid chioșcuri, cofetării sau firme mici pentru zeci de lei găsiți în casă, în timp ce marii datornici la stat și marii evazioniști stau liniștiți. Ponta vrea să distrugă clasa de mijloc din România, probabil pentru că nu l-a votat, ANAF ar trebui să aibă alte priorități, și în niciun caz politice.”

Macovei sugerează că ANAF ascultă de politicieni. ”Marii evazioniști se înfrățesc, de regulă, cu oamenii puterii pentru a scăpa de controalele ANAF. Aceasta trebuie să iasă de sub tutela politică și să își dea rapid seama că, dacă vrea să combată eficient evaziunea fiscală, trebuie să se bată în primul rând cu marii evazioniști și datornici la stat”, spune europarlamentarul.

Fostul ministru al Justiției susține că ANAF i-a adus aminte de fostul șef PNA, procurorul Ioan Amărie, cel dinainte de transformarea în DNA. ”Comunicatul ANAF îmi aduce aminte de dl Amărie. Ioan Amărie era șeful PNA pe vremea când instituția combătea “marea corupție” făcând dosare penale controlorilor de tren, dar scriind comunicate de presă pompoase”, a precizat Macovei.

Aceasta mai spune că până când nu demonstrează că poată să combată cu adevărat evaziunea și să-i execute pe marii datornici, orice comentariu din partea ANAF este lipsit de credibilitate.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns