fbpx

Lufthansa a refuzat pe nedrept să îmbarce doi studenți clujeni. Vezi care a fost motivul

Angajații Lufthansa au refuzat să îmbarce doi studenți din Cluj care plecau în Turcia cu program Erasmus, iar tinerii au pierdut banii de bilete. La a doua încercare, cei de la Luthansa s-au lămurit cu privire la motivul invocat inițial și i-au lăsat să plece.

Doi tineri studenți în Cluj trebuia să plece în Turcia, la Ankara, cu program Erasmus de acum zece zile. Și-au cumpărat bilete de la Lufthansa, Cluj-Ankara, cu escală la Munchen. Mai întâi, ei au încercat să facă check-in online pe site-ul Lufthansa, însă li s-a cerut numărul vizei, pe care nu-l aveau căci studenții care merg cu Erasmus primesc dreptul de ședere când ajung la destinație. Așadar, cei doi au mers în ziua zborului la aeroport pentru a-și face check-in și a se îmbarca. Însă, stupoare, angajații Lufthansa de la check-in au dat un telefon la superiori și le-au spus că nu se pot înbarca fără viză. Costul unui bilet pierdut a fost de 200 de euro. Tinerii și-au cumpărat la ofertă bilete noi, la un preț puțin mai mic, pentru zborul din 26 septembrie, timp în care să rezolve problema.

Cei doi studenți au sunat și au trimis apoi un e-mail la Ambasada Turciei de la București. ”Cei de la ambasadă au fost surprinși când au auzit ce am pățit și au spus că ce îi intereseză pe cei de la compania aeriană dacă avem viză sau nu, căci nu e treaba lor. Și oricum, în programul Erasmus nu aveam nevoie de viză”, ne-a spus unul dintre tineri. Cei doi au primit un e-mail de confirmare de la ambasadă, pe care îl redăm mai jos și în care scria negru pe alb că nu au nevoie de viză și că pot obține permis de ședere în Turcia pe baza scrisorii de acceptare de la universitatea la care urmează să studieze.

Cu e-mailul de la ambasadă au mers din nou la check-in la aeroportul din Cluj, iar angajații Lufthansa și-au pus cenușă în cap. Aceștia și-au recunoscut vina și i-au pus pe studenți să completeze o cerere pentru returnarea banilor de pe primele bilete, apoi i-au îmbarcat. Interesant este că pe pagina de Facebook a Lufthansa mai există plângeri similare din Europa, fiind singura companie care solicită număr de viză.

Cei doi tineri din Cluj spun că, în cazul în care Lufthansa nu se va conforma, vor face toate demersurile legale pentru a-și recupera banii pierduți degeaba.

 

discutie student viza turcia

Comments

comentarii

Lasă un răspuns