fbpx

Legea certificatului verde nu a trecut de votul senatorilor

Diferența între contra și pentru a fost de două voturi.

Deși se proconiza o majoritate care să asigure trecerea legii de prima cameră, Senatul, se pare că doi dintre senatorii PNL au votat împotriva certificatului.

Înfrângerea s-a datorat și faptului că 6 senatori  PNL-USR au lipsit, conform știripesurse.

Legea pentru  introducerea obligativității prezentării la locul de muncă a certificatul digital privind COVID-19  ar fi avut nevoie de 69 de voturi ,,pentru”, însă au fost doar 67 de voturi favorabile.

Conform sursei citate, doi senatori PNL s-au abținut: George Scarlat (senator liberal de Galați) și Alexandru Nazare (senator liberal de Prahova, fost ministru de Finanțe).

De asemenea, următorii senatori nu au votat deloc pentru că nu au răspuns la telefon: Ovidiu Florean (independent, ex-PNL), Ioan Cristina (PNL), Ion Iordache (PNL), George Mândruță (USR), Robert Zob (USR), Dan Ivan (USR). O parte din ei se aflau într-o călătorie cu avionul, spun surse senatoriale.

UDMR-iștii au votat pentru.

PSD și AUR au votat contra.

Proiectul se va dezbate săptămâna viitoare în Camera Deputaților care este și camera decizională.

Update vot final.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns