Acasă » ȘTIRI » Legea antifumat, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Legea antifumat, promulgată de președintele Klaus Iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, astăzi, decretul pentru promulgarea Legii antifumat, la doar două zile după pronunțarea Curții Constituționale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Urmează publicarea legii în Monitorul Oficial și intrarea în vigoare la 45 de zile de la publicare.

Promulgarea vine la doar două zile după ce CCR a respins o sesizare de neconstituţionalitate formulată de mai mulţi parlamentari referitoare la noua lege. „În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile Legii privind modificarea şi completarea Legii nr.349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun sunt constituţionale în raport de criticile formulate, se arată în comunicatul de presă al CCR publicat miercuri.

Amintim că proiectul de lege a fost adoptat de Senat în iunie 2011 şi a zăcut la Camera Deputaţilor până când deputatul clujean Aurelia Cristea l-a scos de la naftalină și s-a luptat pentru adoptarea lui, care s-a produs în decembrie 2015.

Noua lege interzice complet fumatul în spaţiile publice închise.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați!