fbpx

Laura Vicol propune modificări privind circulația cu trotinete electrice

Avocata parlamentar Laura Vicol propune cresterea varstei pentru a conduce trotinete electrice si obligativitatea purtarii castii de protectie.

“Vreau să cred că nu va urma multă ură legată de subsemnata, dar nu se știe niciodată. Este însă vorba de viață, deci ura este insignifiantă în raport cu rezultatul urmărit.

În condițiile dezbaterilor din Parlament privind modificarea proiectului de lege care reglementează circulația pe drumurile publice, am propus creșterea vârstei minime, de la 14 la 16 ani, pentru cei care pot conduce trotinete electrice, precum și obligativitatea ca aceștia să poarte cască de protecție, indiferent de vârstă.

Din păcate, experiența ultimilor ani arată că este nevoie de măsuri pentru a preîntâmpina accidentele și pentru a aduce ordine și responsabilitate într-o zonă încă reglementată deficitar. Lipsa de responsabilitate îi face pe mulți un pericol pentru ei și pentru cei din jur. În 4 ani, numărul de accidente grave de circulaţie în care au fost implicaţi utilizatori de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori, conform datelor pe care instituțiile abilitate le dețin.

Sunt o susținătoare a mersului pe bicicletă, a neutilizării autoturismelor în exces, a unui mediu urban relaxat și nesufocat de trafic. Acest lucru nu înseamnă însă că trebuie să ignorăm o realitate de care mulți dintre noi se lovesc zi de zi.

A folosi un mijloc de transport pe drumurile publice nu se poate face, românește vorbind, ”după capul fiecăruia”. Adică, fără cunoașterea minimă a regulilor de circulație, fără a ne asigura că suntem capabili să ținem sub control ceea ce avem sub scaun sau șa, fără să ne pese de riscurile pentru cei din jur și pentru noi înșine.”, a postat acocata parlamentar.

Comments

comentarii

Meciul disputat în deplasare de CFR Cluj cu echipa lui Hagi s-a încheiat cu o remiză. Clujenii revin acasă doar cu un punct și se mențin pe poziția a treia a clasamentului.... Citește mai mult
Trei persoane au fost arestate preventiv de Tribunalul Bihor pentru trafic de droguri, după ce procurorii au descoperit la percheziţii o cultură indoor de canabis.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!