Judecător pensionat după ce a fost achitat: ”abuzuri de care sper să nu mai aibă parte alți magistrați”

Judecătorul Ovidiu Daniel Galea de la Tribunalul Bihor este printre cei 11 magistrați care și-au luat la revedere de la sistem ieri, 23 martie. Galea a fost achitat într-un dosar DNA în urmă cu trei ani.

Judecătorul Ovidiu Galea a fost inculpat alături de mai mulți polițiști, inclusiv fostul șef al Poliției Române, Liviu Popa.

La Curtea de Apel Timișoara, Galea a primit un avertisment, după ce instanța a renunțat la aplicarea pedepsei pentru fals în declarații. La ÎCCJ, judecătorul-inculpat, prin avocați de la societatea Chiriță și Asociații din Cluj-Napoca, a obținut achitarea.

”Îndemn colegii ce-mi vor urma să fie mânați în toată cariera lor de sentimentul că dacă un om solicită judecătorului să i se facă dreptate, atunci trebuie să-ți dai toată silința pentru reușită, și să-i dai o hotărâre corectă și înțeleaptă care să-i și fie de folos, dar și să facă tot ce le stă în putință ca, dacă vor fi oameni nemulțumiți în urma judecăților lor, să nu fie nimeni NEDREPTĂȚIT, și totodată să își păstreze bunul simț și buna credință nealterate.

Subsemnatul am avut nefericirea de a fi unicul magistrat român suspendat din funcție de două ori, ca urmare a trimiterii succesive în judecată pentru fapte care mai de care mai ridicole pe care nu numai că nu le-am putut săvârși, ci pe care niciunul dintre colegii mei nu le-ar fi putut săvârșiabuzuri de care sper să nu mai aibă parte alți magistrați”, a transmis judecătorul Ovidiu Galea într-o scrisoare în pragul pensionării.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerilor privind: (unanimitate)

1. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei BALACI LIANA, judecător la Curtea de Apel Craiova.

2. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului ARBĂNAŞ PETRICĂ, judecător la Curtea de Apel București.

3. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei VINŢANU GABRIELA, judecător la Curtea de Apel Bucureşti.

4. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei POENARU ANDREEA, judecător la Curtea de Apel Bucureşti, detaşată la Consiliul Superior al Magistraturii.

5. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei CIONTU ALINA-GABRIELA, judecător la Curtea de Apel Craiova.

6. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului GALEA OVIDIU-DANIEL, judecător la Tribunalul Bihor.

7. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei IONIŢĂ VERONICA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bihor.

8. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei CORUGĂ-BUTUCĂ MIHAELA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Iași.

9. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului BALAN CONSTANTIN, judecător la Tribunalul Suceava.

10. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei DUŢĂ RODICA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Tribunalul Bucureşti, detaşată la Consiliul Superior al Magistraturii.

11. Eliberarea din funcţie, prin pensionare, a doamnei TRĂILĂ VICTORIA-ALINA, judecător cu grad profesional de curte de apel la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti.

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns