fbpx

Judecător de la Tribunalul Specializat Cluj, sancționat cu diminuarea indemnizației

Un judecător de la Tribunalul Specializat Cluj a fost sancționat de către CSM cu diminuarea indemnizației pentru neredactarea în timp a hotărârilor.

Secția pentru judecători în materie disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât:

”Admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Păcurar Iulian – judecător în cadrul Tribunalului Specializat Cluj.

În baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Păcurar Iulian – judecător în cadrul Tribunalului Specializat Cluj sancțiunea disciplinară constând în ”diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 15% pe o perioadă de 3 luni” pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. (r) teza I din același act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție.”

Articolul 99 lit r) din Legea 303/2004 se referă la ”neredactarea sau nesemnarea hotărârilor judecătorești sau a actelor judiciare ale procurorului, din motive imputabile, în termenele prevăzute de lege”

Comments

comentarii

Lasă un răspuns