fbpx

ISU are putere, prin lege, să închidă cluburile care încalcă securitatea la incendiu

Inspectoratul pentru Situații de Urgență poate să închidă cluburile care nu respectă cerințele de securitate în caz de incendiu, ca urmare a Legii 170/2015, publicată în 1 iulie în Monitorul Oficial, prin care a fost modificată Legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Mai întâi a fost Ordonanța de Urgență a Guvernului 89/2014 care a reorganizat sistemul de apărare împotriva incendiilor. Astfel, în 23 decembrie 2014, Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență “pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul managementului situațiilor de urgență și al apărării împotriva incendiilor”. OUG 89/2014 a fost publicată în Monitorul oficial nr. 962, partea I, din 30 decembrie 2014.

OUG 89/2014

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

A urmat legea privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului, în care un amendament al senatorilor din Comisia de Apărare a Senatului  a devenit articolul 11 din lege, unde scrie că: “La articolul 44 (din legea 307/2006 – n.red.), după punctul V se introduce un nou punct, punctul VI, cu următorul cuprins:

”VI. (se sancționează – n.red.) cu amendă de la 30.000 lei la 100.000 lei și oprirea funcționării ori utilizării construcțiilor sau amenajărilor, ca sancțiune contravențională complementară, pentru încălcarea gravă a cerinței de securitate la incendiu în ceea ce privește periclitarea vieții ocupanților și forțelor de intervenție, neasigurarea stabilității elementelor portante, respectiv a limitării propagării focului și fumului în interiorul edificiului și la vecinătăți, potrivit criteriilor stabilite prin hotărîre a Guvernului.”

Legea 170/2015

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Traseul legislativ prin care ISU a dobândit acest drept și care au fost semnalele de alarmă ale legiuitorului, ignorate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, le puteți citi pe site-ul Linx, un proiect al Centrului Român pentru Jurnalism de Invstigație.

Comments

comentarii

1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult
Studiile pentru realizarea trenului metropolitan din Cluj vor fi finalizate și prezentate public primăvara aceasta, a arătat primarul Emil Boc. Primăria a suplimentat cu 1 milion de lei bugetul pentru realizarea studiului de fezabilitate.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!