fbpx

Instanța obligă CSM să-i acorde lui Kovesi grad profesional de PÎCCJ

Curtea de Apel București obligă secția pentru procurori a CSM să-i acorde fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, gradul profesional de PÎCCH, anunță Digi24.ro

Procesul de la CA București are ca obiect anulare act administrativ cu referire la hotarârea 673/06.11.2018 a Secției pentru procurori din CSM, prin care i s-a respins cererea de recunoaștere a gradului profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

În momentul de faţă, fosta şefă a DNA are gradul de procuror la Parchetul de pe Lângă Tribunal şi îşi dorea să avanseze la gradul specific Parchetului General, acolo unde a fost delegată de Augustin Lazăr în iulie 2018, după ce a fost revocată de la conducerea DNA. În lipsa gradului profesional necesar pentru Parchetul General, Kovesi poate fi mutată la o unitate de Parchet inferioară.

Decizia poate fi atacată de CSM cu recurs, caz în care dosarul va ajunge la Înalta Curte, care va tranșa definitiv această dispută.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina