fbpx
foto Eugen Olariu

Instanța a decis: licitația pentru salubrizare și deszăpezire se reia

Curtea de Apel Cluj a decis definitiv menținerea deciziei CNSC prin care Primăria Cluj-Napoca era obligată să reevalueze ofertele la licitația pentru salubrizare și deszăpezire stradală câștigată de Supercom SA. Contractul are o valoare de circa 30 de milioane de euro.

Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Cluj a decis în 18 iunie respingerea recursului firmelor Supercom, Rosal și Brantner împotriva deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) din 30 aprilie.

Solutia pe scurt: ”Califică excepţia inadmisibilităţii capătului III din plângerea Rosal Grup SA invocată de Compania de salubritate Brantner Veres SA în apărarea de fond.  Admite excepţia inadmisibilităţii capătului II din plângerea Rosal Grup SA invocată din oficiu de instanţă şi respinge acest capăt de cerere ca inadmisibil. Respinge plângerea Rosal Grup SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.2014 a C.N.S.C. Respinge plângerea formulată şi de SC Supercom SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.2014 a C.N.S.C. Respinge excepţia lipsei de interes a SC Supercom SA cu privire la formularea plângerii cu privire la Compania de salubritate Brantner Veres SA. Respinge plângerea formulată de Compania de salubritate Brantner Veres SA împotriva Deciziei nr.1254/C1/1086,1127,1142 din 30.04.201 a C.N.S.C. Respinge cererea de acordare a cheltuielilor de judecată. Definitivă. Pronunţată înşedinţa publică, azi.18.06.2014”

EXTRAS din Decizia CNSC din 30 aprilie:

”Obligă autoritatea contractantă (Primăria Cluj-Napoca – n.red) la anularea raportului procedurii de atribuire nr. 10169/21.03.2014 şi a tuturor actelor subsecvente, inclusiv a adreselor de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire nr. 35902, 35907/21.03.2014, nr. 35801/21.03.2014 şi nr. 35729/ 21.03.2014, la reevaluarea ofertelor cu respectarea strictă a celor consemnate în motivarea aferentă prezentei”.

În motivare, CNSC a criticat rezultatul licitației atât din puncte de vedere al cifrei de afaceri prezentate de Supercom, cât și din punct de vedere al redevenței oferite Primăriei. Potrivit motivării, comisia de licitaţie a primăriei a permis companiei Supercom să-şi corecteze redevenţa ofertată iniţial pe parcursul licitaţie,

“Orice corectare/completare a valorii procentuale a redevenţei este în mod evident susceptibilă de a produce un avantaj incorect în raport cu ceilalţi participanţi la procedura de atribuire, apect interzis de lege. (…) Redevenţa nu este un simplu parametru tehnic sau financiar, ci este un factor de atribuire. Consiliul apreciază că autoritatea contractantă nu avea dreptul de accepta respectiva modificare, prin incidenţa prevederilor art. 201, alin (1) din OUG nr. 34/2006, potrivit cărora autoritatea contractantă nu are dreptul ca prin clarificările/completările solicitate să determine apariţia unui avantaj evident în favoarea unui ofertant/candidat”, se arată în motivare.

Consiliul a reţinut şi că  tarifele propuse de Supercom  conțin inadvertenţe legate de numărul de muncitori şi de utilaje.

ciuclea_ilieSupercom SA a cerut respingerea ca nefondate a contestaţiilor formulate în cadrul prezentei proceduri; menţinerea ca temeinice şi legale a raportului procedurii de atribuire şi a actelor subsecvente acestuia, întocmite de autoritatea contractantă.

Supercom este deținută de milionarul Ilie Ciuclea (foto), fost senator PSD până în 2008, vicepreședinte UNPR și apropiat al deputatului Elena Udrea și al fostului ei soț Dorin Cocoș.

 

Comisia de licitație: Virgil Poruțiu – director tehnic, Lucia Lupea-șef serviciu achizițiia publice, Adriana Măgurean- șef serviciu tehnic, Ioan Bogdan –șef serviciu finaciar, Mircea Abrudan – șef serviciu Control Protecția Mediului, Marius Coroș- inspector specialitate, Mariana Capotă – inspector

boc emil

Întrebat astăzi despre mersul procesului de la Curtea de Apel, primarul Emil Boc a arătat că nu l-a urmărit prea atent: ”A fost un termen și s-a dat amânare. Sper să încheiem înainte de vacanța judecătorească”, a spus Boc.

 

 

 

deszapezire

 

 

 

Comments

comentarii

Un comentariu

  1. Pingback: Curățenie și deszăpezire de la un neamț cu puternice influențe PDL-iste - CLUJUST

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina