fbpx

Curățenie și deszăpezire de la un neamț cu puternice influențe PDL-iste

Străzile din Cluj-Napoca vor fi curățate și deszăpezite de un grup de firme ce aparțin unui om de afaceri neamț, prieten vechi cu deputatul PDL Cezar Preda. De altlfel, acesta a fost mulți ani șef peste grupul de firme și chiar și recent a spus că a rămas șeful lor. Soția lui Preda este din 2007 directorul general al unei firme din grup, iar până nu demult administratorul a două firme din grupul RER (Recuperare Ecologică și Reciclare) din Galați și Tulcea a fost finul lui Preda, Ion Dumitru, care mai nou a devenit consilier județean PDL în Galați.

Primarul încă PDL-ist Emil Boc a anunțat câștigătorii mult disputatei și discutatei licitații de 30 de milioane de euro pentru salubrizare stradală și deszăpezire, reluată după decizia instanței. Primarul a înșirat câștigătorii: ”pentru lotul I a fost desemnată câştigătoare asocierea SC RER Ecologic Service Oradea SA, SC RETIM Ecologic  Service   SA, SC RER Ecologic Service SRL și SC RER Ecologic  Service Galați SA, iar pentru Lotul II  a fost adjudecat de asocierea SC RER Ecologic Service Buzău SA cu SC RER Ecologic Service București REBU SA”

Autospeciale de salubrizare ale companiei RER
Autospeciale de salubrizare stradală ale companiei RER

Potrivit Registrului Comerțului și Monitorului Oficial, toate aceste firme au ca asociat majoritar compania RER Recuperarea Ecologică și Reciclare SRL cu sediul în București pe strada Sevastopol.  Iar firma-mamă din Capitală are și ea o ”mamă”asociat unic  în Germania: RRR Recycling Romania GMBH cu sediul în Duisbug, reprezentată de cetățeanul german Alfred Remmert. Acesta a intrat pe piața din România cu ajutorul actualului deputat PDL de Buzău, Cezar Preda, care a povestit într-un interviu despre prietenia cu neamțul și rolul lui în grupul RER.

Extras din interviul publicat pe pagina de internet PDL Buzău:

cezar predaReporter: Cu RER-ul şi REBU ce legături mai aveţi, dincolo de cele de suflet care rămân toată viaţa, pentru un om de afaceri care a pus umărul ?
Cezar Preda: Hai să vă spun ceva…RER-ul Bucureşti, niciuna, REBU, niciuna, RER Buzău, niciuna…, în sensul că Geanina este director la Intersemat, deci altă firmă a lui Remert, n-are nicio legătură…Eu am rămas, în schimb, aşa să vă spun…, o dată, hai să nu exagerez…să zic de mai multe ori, dar de trei-patru ori pe an sunt confidentul lui Remmert în ceea ce înseamnă aducerea aminte la câte o masă, când vine seniorul. Are 76 de ani…Cu mine a făcut afaceri în România…Asta-i singura mea legătura şi respectul oamenilor carora le-am asigurat o pâine şi i-am făcut să fie fruntaşi. În rest n-am avut…
R. Nu aveţi acţiuni ?

Finul lui Preda, Ion Dumitru, consilier judetean PDL in Galati
Finul lui Preda, Ion Dumitru, consilier judetean PDL in Galati
C.P: Niciodată nu mi-a dat. Nemţii nu dau, e afacere de familie. Astea-s poveşti. Pe mine m-au plătit regeşte. Eu câştigam…, am avut prime…Se poate vedea la Adminstraţia Financiară ce salarii aveam…, ce aveam eu la REBU, cât aveam salariu…Imens…N-are rost să spun pe perioada asta de criză, atât să le mai spun cât câştigam eu, că vor spune că  câştigam din afacerile din gunoi şi din…Aşa spune lumea…Zice, da tu aveai salariu, dar luai din gunoiul nostru. Nu-i adevărat. Remmert avea afaceri varii şi pleca în variante…Deci n-am avut…Îmi pare rău că lumea…şi mai ales că eu am fost atacat puternic în campanie cu asta. Într-adevăr la  Galaţi, la RER Galaţi este propunerea mea, a fost să fie cel care-i finul meu, dar este un băiat excepţional . Lui Remmert ii convine să-i recomand eu pe cineva, că are de cine să tragă în caz de este vreun…Pe Mocanu Liviu când l-am pus, vroia să aducă manager de afară…Puneţi domnule dinăuntru, că sunt buzoieni acolo…De ce să aduceţi de la Bucureşti. Lasă-l pe băiatul ăsta, creşte…cam astea-s relaţiile mele şi oricând am vreo problemă şi am nevoie să mă ajute, RER-ul a sărit imediat şi dacă eu voi intra în campanie tot RER-ul va  munci alături de şeful lor, pentru că am rămas în continuare şeful lor.”
Finul lui Preda, Ion Dumitru, a fost administrator la firmele RER Ecologic Service Galați și RER Salubris Service Tulcea. De la ultima a fost revocat chiar în luna mai a acestui an, după ce a intrat în Consiliul Județean Galați din partea PDL, ca urmare a trecerii unui consilier la PMP. 
jeanina preda
Soția lui Cezar Preda este angajata neamțului
Potrivit declarației de avere a deputatului Cezar Preda, soția lui, Jeanina Preda (foto),  a câștigat anul trecut ca director general al companiei Intersemat din București aproape 224.000 de lei. Intersemat este deținută de RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL București.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina