fbpx

Instanța a dispus internarea minorului care a atacat în Profi, dar spitalele nu îl primesc. Tatăl: ”e victima sistemului”. VIDEO cu atacul

Un sistem defect lasă un minor cu probleme psihice în stradă. Tribunalul Cluj a dispus internarea nevoluntară într-o instituție specializată a adolescentului de 17 ani care a înjunghiat în gât o femeie într-un magazin Profi din Cluj-Napoca. Polițiștii se plimbă cu el în căutarea unui spital de psihiatrie pediatrică care să-l interneze. Au ajuns la București. Părinții sunt disperați.

Ieri, 8 noiembrie, Tribunalul Cluj a dispus internarea minorului, pentru care tot Tribunalul respingea în luna mai cererea de confirmare a măsurii de siguranţă a internării medicale, după ce atacase o femeie cu o cărămidă. În seara de 5 noiembrie a lovit cu cuțitul în gât o femeie de 33 de ani în magazinul de pe strada Dunării. În aceeași seară a fost internat la Clinica de psihiatrie pediatrică Cluj-Napoca și externat în 8 noiembrie.

Solutia Tribunalului pe scurt: ”În baza art. 248 alin. 1, 2 şi 8 rap. la art. 247 al.1 şi 2 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi, în consecinţă, dispune internarea medicală provizorie, nevoluntară, într-o instituţie specializată de asistenţă medicală, până la însănătoşire sau până la ameliorarea care înlătură starea de pericol ce a determinat luarea măsurii a suspectului D.D.,, cercetat pentru săvârşirea tentativei la omor, p.p.de art.32 al.1 C.penal rap.la art.188 al.1 şi 2 C.penal cu aplicarea art.113 al.3 C.penal. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în cameră de consiliu, azi, 08.11.2021.”

De la pronunțarea sentinței, polițiștii caută clinică unde să-l interneze în baza hotărârii instanței dar, după cum spune tatăl tânărului, nu este primit pentru că nu sunt proceduri și lege. Spitalele nu au proceduri pentru internări dispuse de instanță.

Directorul medical al Spitalului de Copii Cluj-Napoca, Lucia Burac, a explicat pentru Clujust că din 5 până în 8 noiembrie minorul a fost internat în condiții speciale: ”Noi am evacuat un salon ca să stea doar el, a fost o situație specială, dar nu suntem unitate specializată. Nu putem asigura paza pentru un astfel de pacient. De aceeea instanța dispune internarea în unitate specializată. Din câte știu sunt trei în țară”.

”Fiul meu este o victimă a sistemului. Un sistem medical care nu a reușit să-i găsească un tratament psihiatric potrivit și care acum nu are proceduri să-l interneze. A existat la Buzău un centru specializat pentru internări dispuse de instanță în cazul minorilor, dar a fost desființat, în rest existând centre pentru adulți. Suntem la București la Spitalul Obreja, de unde ne-au zis că o să conteste ce a dispus instanța și că ni-l dau acasă. Efectiv nu știm ce să mai facem. Eu am plătit bodyguarzi care să-l însoțească, am lucrat mai puțin ca să am grijă de el”, ne-a spus tatăl Cristian Delcea, de profesie psiholog.

Mai jos puteți vedea atacul brutal asupra femeii din Profi.

Comments

comentarii

Un șofer a intrat cu mașina într-un stâlp, în comuna Iara din Cluj. O femeie și un bărbat au fost consultați la fața locului de echipajul SMURD.... Citește mai mult
Șase pacienți, dintre care doi la Cluj, au primit o nouă șansă la viață datorită transplantului, în decurs de mai puțin de 48 de ore. Medicii clujeni și din alte orașe din România și-au unit puterile și au pornit într-o cursă contracronometru pentru viață.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!