fbpx

ING, amendată de ANSPDCP pentru că a trimis e-mail unui fost client care solicitase demult închiderea contului

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a amendat banca ING pentru că a trimis prin e-mail cerere de actualizare a datelor unei persoane care ceruse din noiembrie 2017 închiderea contului.

Autoritatea Națională de Supraveghere a finalizat în data de 07.12.2020 o investigație la operatorul ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și a constatat încălcarea dispozițiilor art. 5 alin. (1) lit. a)-d) raportat la art. 6 alin. (1) din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

Operatorul ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 14.619,9 lei (echivalentul a 3.000 EURO).

”Sancțiunea a fost aplicată operatorului ca urmare a faptului că acesta a prelucrat datele cu caracter personal ale unei persoane fizice ulterior încheierii relației contractuale cu ING Bank.

În cursul desfășurării investigației, Autoritatea Națională de Supraveghere a constatat că operatorul  a transmis pe adresa de e-mail a unei persoane fizice mesaje referitoare la actualizarea datelor sale cu caracter personal, deși aceasta solicitase pe data de 24.11.2017 închiderea ultimului produs bancar deținut, respectiv un cont curent.

De asemenea, s-a constatat că, urmare a unei erori de sistem, această cerere de închidere a contului curent nu a avut ca efect și închiderea relației de afaceri cu operatorul, aceasta fiind păstrată în continuare cu status „activ”.

Această situație a condus la prelucrarea datelor cu caracter personal (adresa de e-mail, numele și prenumele, data de expirare a cărții de identitate) cu încălcarea prevederilor art. 5 alin. (1) lit. a)-d) din RGPD și fără îndeplinirea condițiilor de legalitate a prelucrării, așa cum sunt prevăzute în art. 6 alin. (1) din RGPD.”, a transmis Autoritatea.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina