fbpx

A început procesul lui Cherecheș. Expertize cerute de avocați. Denunțătorul, citat pe data viitoare

Procesul primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a început, ieri, la Tribunalul Cluj. Din start, primarul a spus instanței că nu dorește să se judece în procedura simplificată, ce presupune recunoașterea faptelor, pe motiv că este nevinovat și vrea să demonstreze asta. 

Mai întâi, judecătorul Ioana Nora Boiciuc a dat citire rechizitoriului prin care primarul Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată sub acuzația de luare de mită. 

Pentru moment, inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere și a spus că doreste sa dea declaratie la un termen ulterior. 

Avocații lui Cherecheș au avut mai multe cereri în probațiune. Doina Gherman a solicitat reaudierea tuturor martorilor audiați în faza de urmărire penală, plus încuviințarea audierii altor martori ”pentru a avea o reprezentate corectă si completă”. ”La momentul actual, probatoriul nu e suficient. Clientul care pledeaza nevinovat e in masură să probeze tot”, a spus Gherman.  Avocatul Călin Budișan a citat o hotărâre CEDO care arată că declarațiile in instanta oferă o mai buna claritate a stării de fapt față de cele de la parchet.

Aceasta a mai solicitat instanței ridicarea laptopului si a telefonului de la denunțătorul Cristian Șpan, pe motiv că la dosar sunt înregistrări făcute de acesta cu telefonul, copiate pe laptop și apoi copiate pe suporturi optice și duse la DNA. ”Nu au fost ridicate, nu s-a făcut percheziție informatică, deși martorul denuntator era susceptibil de comiterea infracțiunii de dare de mită, pentru care a primit clasare”, a spus avocata.

Avocații au cerut și efectuarea unor experize tehnice pentru a se verifica autenticitatea înregistrărilor și dacă vocea de pe ele este a primarului. 

”In ce priveste expertiza, e singura variantă prin care putem verifica daca acele inregistrări realizate cu tehnică personală nu sunt modificate sau dacă nu contin denaturări ale adevărului”, a precizat avocatul Budișan. 

Procurorul din partea DNA, Meda Titu, a precizat că nu se opune audierii martorilor, iar în ce privește expertizele, a spus că ”in dosar s-a făcut un experiment judiciar” si s-a restituit martorului telefonul si laptopul..

Judecătorul a încuviințat reaudierea martorilor, cu mențiunea că pentru termenul următor, ce va fi în 26 ianuarie, ”denunțătorul e suficient pentru că cu siguranță va dura audierea lui”. Instanța urmează să se pronunte pe celelalte cereri ale apărării. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns