fbpx

Început furtunos la Cupa Baroului Cluj la fotbal. Ploaie de goluri GALERIE FOTO

Pe o ploaie mocănească, la primul meci de la Cupa Baroului Cluj la fotbal a fost ploaie de goluri. Prima echipă a avocaților clujeni a învins Baroul Alba cu un usturător 11-2. La prima ediție a Cupei Baroului Cluj participă două echipe ale clujenilor și câte una de la Barourile Alba, Maramureș, Hunedoara și Brașov. În cele două echipe al Baroului Cluj sunt șase jucători din Naționala avocaților români, în frunte cu căpitanul Călin Budișan. Nou intrat în națională este fiul fostului arbitru Sorin Corpodean, care este avocat stagiar. La meciuri este spectator și fostul fotbalist de divizia A din anii 50, devenit apoi avocat de seamă, Dragoș Cojocaru, care a pus bazele naționalei avocaților.

Prima cupă de fotbal pentru avocați organizată la Cluj a debutat vineri cu victoria echipei 1 a Baroului Cluj contra celor din Alba, un neverosimil 11-2. ”E o echipă foarte bună. Mulțumim de participare. Ăsta e fotbalul, mai pierdem, mai câștigăm, mergem înainte.” a spus Augustin Modroca din Alba. ”A fost neregulamentar și se va da 3-0 pentru noi”, spune în glumă un alt avocat din ALba. ”N-am avut portar. Noi am jucat prin înlocuire pe rând unul dintre noi. Am zis numai să nu luăm 10 goluri”, se scuză Cristian Florian.

calin budisan la fotbal (4)Căpitanul echipei avocaților clujeni și al naționalei, Călin Budișan (foto), este modest în declarații: ”Am încercat să facem o figură frumoasă, Am debutat mai cu emoții, încet încet valoarea și-a spus cuvântul. Totuși avem experiența competițiilor. În echipa Cluj 1 suntem patru jucători din națională: Flaviu Siseac, Ciprian Roman zis Piticu, Alexadru Corpodean și eu. Cluj 2 avem doi Bogdan Csalai și Tudor Nuț.”

Al doilea meci, între Baroul Cluj 2 și avocații din Hunedoara, a fost unul strâns, cu ocazii de ambele părți, încheindu-se 2-1 în favoarea clujenilor. Ultimul meci al primei zile, între Cluj 1 și Baroul Maramureș, se anunța de asemenea strâns, dar echipa clujeană s-a desprins la 4-1 până la final.

Echipele sunt formate din cinci jucători de câmp plus portarul, iar o repriză durează 20 de minute. Câștigătorii vor primi cupe, diplome și un echipament de joc. Organizatorul tactic al competiției este fostul fotbalist de la ”U” și CFR, Adrian Trușcă, care și face parte din naționala avocaților, căci este permis cu doi jucători dinafara profesiei.

Adrian Trușcă este cu indicațiile
Adrian Trușcă este cu indicațiile

Prima grupă: Baroul Cluj 1, Baroul Maramureș și Baroul Alba

A doua grupă: Baroul Cluj 2, Baroul Hunedoara și Baroul Brașov.

Finala mică și finala mare se joacă sâmbătă, 28 martie, de la ora 12.30

Forțe proaspete pentru naționala avocaților

alexandru corpodean (6)Recent, a intrat în naționala avocaților Alexandru Corpodean, în vârstă de 25 de ani, avocat stagiar în Cluj, fiul fostului arbitru de divizia A, Sorin Corpodean. Tânărul a jucat fotbal la Alba Iulia și ”U” Cluj până la 18 ani și apoi la CFR 2, timp de un an, până s-a desființat. ”Atunci am optat pentru Facultatea de Drept și am zis că mai bine continui cu școala decât cu fotbalul”, spune Alexandru. Acesta a absolvit Dreptul la Universitatea Babeș-Bolyai. ”În facultate îmi plăcea mai mult penalul, apoi a făcut o practică la un cabinet de avocatură care se axa mai mult pe comercial, civil și administrativ și îmi place.”, spune tânărul.

Fostul arbitru Sorin Corpodean, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, și-a susținut fiul spre cariera juridică. ”Tata m-a susținut, nu mi-a impus deciziile pe care le-am luat în viață. Și când m-am lăsat de fotbal a zis că e decizia mea. La fel și cu dreptul”, susține Alexandru.

Dragoș Cojocaru, alături de Mircea Pop, decanul Baroului Cluj
Dragoș Cojocaru, alături de Mircea Pop, decanul Baroului Cluj

”Ctitorul” Naționalei avocaților caută noi talente la Cluj

În tribună a fost prezent și fostul fotbalist de divizia A și fost decan al Baroului Brașov timp de 12 ani, Dragoș Cojocaru, acum în vârstă de 80 de ani, care a pus bazele Naționalei avocaților acum mai bine de zece ani. A venit de la Brașov la Cluj să vadă cum se prezintă jucătorii de națională. ”Eu știu lotul, dar poate mai observ pe careva. Și aici am ciupit portarul acela și mai e extrema aceea stângă. O bună parte dintre cei care joacă aici, la vremea lor, când au fost elevi, studenți au jucat la diferite echipe, de divizia B….Intențiile sunt certe: Echipa națională e vicecampioană mondială. Mergem la europene în Malta, unde tragem la titlu fără niciun fel de rezerve. Le-am spus că nici nu mă gândesc să vin fără titlu.”, ne-a spus selecționerul din umbră al naționalei avocaților.

 

Pentru vă da seama de intensitatea meciurilor dintre avocați, vedeți galeria foto de mai jos!

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina