Încă un pas spre o carieră juridică. Vezi cine a câștigat concursul de procese simulate pe civil

Studenții facultății de drept UBB și-au demonstrat încă o dată buna pregătire, valorificând cunoștințelor acumulate în cadrul concursului de procese simulate, cel de-al doilea din acest an universitar, desfășurat sâmbătă, 9 ianuarie 2016, la Curtea de Apel Cluj.

studenti procesAceste competiții constituie unul dintre evenimentele principale organizate de către departamentul Activități Academice din cadrul asociației studențești ELSA Cluj – Napoca, fiind o modalitate practică și interactivă prin care studenţii se pot pregăti pentru viitoarea carieră de jurist, indiferent de domeniul ales, întrucât dezvoltă atât calităţi de ordin obiectiv precum pregătirea dintr-o anumită arie juridică, cât şi calităţi de ordin subiectiv, aferente dezvoltării personale, cum ar fi retorica, discursul public şi încrederea în sine.

Domeniul de desfășurare al concursului l-a constituit Dreptul Civil. Participanții s-au aflat succesiv atât în postura acuzării, cât și a apărării, încercând de fiecare dată să facă față provocărilor aduse nu doar de speța complexă, ci și întrebărilor venite din partea juriului, întrebări menite să îi pună în situații inedite prin găsirea unor răspunsuri spontane sau a unor justificări suplimentare. Cei care au alcătuit completul de judecată, având totodată și dificila sarcină a departajării au fost judecătorii Ioana Păsculeţ, Ioan Gaga şi Claudiu Gligan.

studente proces simulatLa finalul celor trei runde de dispute juridice, au fost înmânate premii celor mai buni pledanți. Cei care au arătat determinare în a-și apăra cât mai bine cauza au fost: câștigătorii Luminița Pop și Roxana Sîntimbrean, ocupanții locului 2 – Adina Udrescu (care a fost apreciată și ca cel mai bun pledant) și Radu Andrei-Trufan și cei de pe locul 3-  Andreea Pavel și Anna Nosacenco. Totodată, trebuie precizat faptul că acest eveniment nu ar fi putut avea loc fără sprijinul și susținerea acordată de SCA Stegăroiu și Asociații.

studenti elsa cluj napoca proces simulat

Comments

comentarii

După protestele de la Palma de Mallorca, Barcelona vrea acum să le ceară vizitatorilor taxe și mai mari.... Citește mai mult
Duminică seara de la ora 19:00 va avea loc meciul dintre „U” Cluj şi Hermannstadt, pe Cluj Arena.... Citește mai mult

Lasă un răspuns