fbpx

Încă o întrebare de la examenul pentru Barou 2019 anulată de instanță! Candidații vor răspunsuri de la UNBR

Cititorii atenți și fideli ai Clujust ne-au semnalat că mai este o întrebare de la examenul pentru Barou 2019 anulată de instanță, pe lângă cea din procesul de la Curtea de Apel Iași. Tot luna aceasta, Curtea de Apel Brașov a pronunțat o sentință similară cu privire la altă întrebare din grilă.

Hotărârea Curții de Apel Brașov:

”Admite exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a paratului Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor.  Respinge exceptia inadmisibilitatii actiunii. Respinge exceptia tardivitatii.

Admite actiunea, astfel cum a fost modificata, formulata de reclamanta Pomana Iulia-Maria, in contradictoriu cu parata Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

Anuleaza in parte hotararea nr.5/04.10.2019 emisa de parata Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, in sensul declararii reclamantei Pomana Iulia-Maria ca fiind admisa la examenul de primire in profesia de avocat stagiar.

Anuleaza in parte procesul verbal din 02.09.2019 privind solutionarea contestatiilor la barem emis de Comisia Nationala de Examen din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in ceea ce priveste solutia dispusa cu privire la intrebarea nr.42 din grila nr.1, in sensul admiterii contestatiei si anularii acestei intrebari.

Anuleaza in parte procesul verbal din 11.09.2019 privind solutionarea contestatiilor la punctaj emis de Comisia Nationala de Examen din cadrul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, in ceea ce priveste punctajul obtinut de reclamanta Pomana Iulia-Maria care va fi de 10 puncte la materia drept procesual civil in loc de 9 puncte.

Obliga parata Uniunea Nationala a Barourilor din Romania sa emita decizia de primire in profesie ca avocat stagiar a reclamantei Pomana Iulia-Maria.

Respinge actiunea formulata de reclamanta Pomana Iulia-Maria in contradictoriu cu paratul Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor ca fiind indreptata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva.

Ia act ca reclamanta nu a solicitat cheltuieli de judecata.

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Curtea de Apel Brasov.”

Întrebarea nr.42: Spre deosebire de abţinere, recuzarea:
A. se poate face verbal în şedinţa de judecată sau în scris;
B. se soluţionează prin încheiere care se pronunţă în şedinţă publică;
C. nu determină suspendarea judecăţii cauzei.

Răspuns din barem: C

Candidații care au picat examenul cu 69 sau 68 de puncte așteaptă răspunsuri de la Uniunea Națională a Barourilor din România.: ”Sunt 2 întrebări anulate, iar UNBR nu răspunde întrebărilor legate de ce se va întâmpla cu punctajul candidaților respinși cu 68 și, respectiv, 69 de puncte”, spune Maria Alexandra Itu.

Cel mai probabil UNBR va invoca faptul că sentințele nu sunt definitive.

Următorul examen pentru avocatură este programat în 20 septembrie.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns