fbpx

În ce condiții se restituie integral sau parțial taxa de examen pentru Barou

UNBR a publicat o hotărâre privind stabilirea condițiilor și cuantumului restituirii sumelor achitate cu titlu de taxă de examen de către candidații la sesiunea din 7 aprilie 2024.

Se restituie integral suma achitată cu titlu de taxă de examen persoanelor care nu au depus/înregistrat on-line dosarul de înscriere la examen.

Se restituie parțial (900 de lei) suma achitată cu titlu de taxă de examen persoanelor care:

a) au solicitat retragerea dosarului și restituirea taxei, ca urmare a respingerii sau invalidării cererilor de înscriere la examen, până la momentul publicării listelor cu repartizarea candidaților pe spații de examen

b) în alte cazuri, au solicitat retragerea dosarului și restituirea taxei până la momentul publicării listelor cu repartizarea candidaților pe spații de examen.

În acest caz, din suma de 900 lei, care nu este supusă restituirii:
a) suma de 600 de lei va fi virată barourilor care au efectuat operațiunile de analiză a cererilor de înscriere;
b) suma de 300 de lei va fi reținută de Institutul National pentru Pregătirea şi Perfecționarea Avocaților (I.N.P.P.A) în contul operațiunilor efectuate cu logistica documentară a examenului.

Se restituie parțial (640 de lei) suma achitată cu titlu de taxă de examen persoanelor care au solicitat retragerea dosarului și restituirea taxei după momentul publicării listelor cu repartizarea candidaților pe spații de examen.

În acest caz, din suma de 1160 lei, care nu este supusă restituirii:
a) suma de 770 de lei va fi virată barourilor care au efectuat operațiunile de analiză a cererilor de înscriere;
b) suma de 390 de lei va fi reținută de I.N.P.P.A în contul operațiunilor administrative privind asigurarea spațiilor de examen

Hotărârea

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [173.44 KB]

.

Comments

comentarii

Creierul uman conţine bazele „sindromului inimii frânte”, conform unui nou studiu efectuat de oameni de ştiinţă italieni de la Spitalul Universitar din Foggia.... Citește mai mult
Sâmbătă, 18 mai, Parcul Tineretului din Cluj-Napoca va găzdui un eveniment pentru toate vârstele.... Citește mai mult

Lasă un răspuns