fbpx

Implant dentar – Care este potrivit pentru tine? (A)

Toată lumea cunoaşte deja avantajele unui implant dentar şi totuși puțini știu diferențele dintre ele. Este clar, prezența acestuia îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi psihică. Sistemul digestiv nu mai are de suferit, iar starea de încredere generată de aspectul fizic este la cote maxime.

Ce tip de implant dentar este potrivit pentru tine?

La această întrebare încercăm să răspundem în rândurile următoare. Înainte de a da fuga în cabinete stomatologice, este indicat să te informezi. Cu siguranţă, medicul dentist îţi va furniza toate informațiile de care ai nevoie. Totuși, o documentare prealabilă te va ajuta să înțelegi mai bine anumite aspecte.

Un implant dentar este o proteză medicală fabricată dintr-un material de înaltă calitate, biocompatibil cu organismul uman. Acesta se inserează în mandibulă şi are funcție asemănătoare cu rădăcina dintelui natural. Implantul dentar diferă ca dimensiune şi tip, fiind adaptat necesităților pacientului. Pivotul este completat de coroană care îndeplineşte funcția de masticaţie.

În prezent sunt disponibile o varietate mare de implanturi dentare. Medicina modernă a evoluat enorm, aşa că riscul de a respinge implantul este minim. Dispozitivele moderne sunt rezistente, durabile şi sunt asimilate rapid, îmbunătățind viața pacienților.

Dacă vorbim de formă, trebuie precizat că ultima jumătate de secol a fost generoasă, pe piață sunt prezente implanturi cu forme foarte variate: conice, cilindrice, trapezoidale, lamelare.

Dacă vorbim de dimensiune, avem o varietate foarte mare. Fiecare implant este selectat de medicul specialist în funcție de particularitățile prezente la pacient. Densitatea osoasă, numărul de dinți lipsă, distanţa între dinţi sunt câteva dintre aspectele analizate cu atenție înainte de a selecta dimensiunea perfectă.

Specialiştii acordă multă atenţie şi diametrului. Implantul trebui integrat în totalitate, pentru a beneficia de estetică plăcută şi avantajele funcţionale. Un implant prea mare lasă spaţii neacoperite, iar aceste spaţii împiedica igienizarea corectă şi favorizează formarea coloniilor bacteriene.

Tipuri de implanturi dentare

  • mini implanturi dentare, destinate spaţiilor înguste, sunt foarte subţiri cu diametrul între 1.8-3 mm;
  • implanturile clasice, au grosimea între 3 -5 mm grosime şi 15 mm lungime, sunt cele mai populare şi permit fixarea dinţilor şi a lucrărilor protetice fixe;
  • implanturi fast&fixed sunt potrivite pentru zonele cu os dur, pot susţine lucrări complexe fixe sau mobile;
  • implanturi zigomatice au dimensiuni mari, sunt utilizate în cazuri speciale și presupun intervenţie chirurgicală complexă, ancorându-se pe oasele pomeţilor.

 

Comments

comentarii

Guvernul a decis cine va fi noul prefect la Clujului. Este vorba despre tânărul avocat Tasnádi István Szilárd din UDMR.... Citește mai mult
UBB Cluj-Napoca susține Universitatea București pentru decizia de a exmatricula cei 45 de studenți care au fraudat mai multe examene.... Citește mai mult
Sinucidere șocantă! Un tânăr de doar 23 de ani a fugit gol pușcă prin cartier, iar apoi s-a aruncat de la etajul 6.... Citește mai mult
O nouă dezbatere CIIC va avea loc joi, 4 martie 2021, începând cu ora 17:00. Dezbaterea va fi în mediul online.... Citește mai mult

Lasă un răspuns