fbpx
Imobile pe strada Miko Imre, ridicate de Onuc

Imobiliar care nu a predat locuințele la timp, arestat preventiv pentru înșelăciune

Un așa zis dezvoltator imobiliar persoană fizică a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de înșelăciune. Mai exact, nu și-a respectat obligațiile asumate prin antecontracte referitoare la termenul de predare a posesiei și folosinței imobilelor și la interdicția înstrăinării imobilelor altor persoane.

Polițiștii l-au reținut, astăzi, pe imobiliarul Traian Floarea Ianson, un cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de înșelăciune, fapte prin care ar fi creat un prejudiciu de circa 700.000 de euro.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, împreună cu luptători de acțiuni speciale, au efectuat 3 percheziții domiciliare în mai multe locații de pe raza municipiului Cluj-Napoca. Astfel, au fost ridicate documente și înscrisuri care relevă activitatea infracțională a celui în cauză, precum și bunuri care pot fi valorificate, în vederea recuperării prejudiciului creat.

Potrivit reprezentanților IPJ Cluj, ”în sarcina bărbatului de 30 de ani, din Cluj-Napoca, au fost reținute 37 de infracțiuni de înșelăciune și o infracțiune de distrugere, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal. În fapt, în perioada 2009-2016, în calitate de constructor – persoană fizică, ar fi indus în eroare persoanele vătămate cu privire la vânzarea unor imobile în cartierele Mărăști și Zorilor din Cluj-Napoca.

Astfel, bărbatul ar fi încheiat antecontracte de vânzare-cumpărare cu persoanele vătămate, ulterior nerespectându-și obligațiile asumate prin acestea, referitoare la termenul de predare a posesiei și folosinței imobilelor și la interdicția înstrăinării imobilelor altor persoane.

De asemenea, acesta ar fi demontat ușa unui apartament înstrăinat unei părți vătămate, faptă pentru care a fost reținută infracțiunea de distrugere.”, au precizat polițiștii.

Tânărul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă unui judecător de drepturi și libertăți de la Judecătoria Cluj-Napoca, care a admis cererea parchetului. În cauză, polițiștii continuă cercetările sub coordonarea parchetului local.

Presa din Cluj a scris anul trecut despre această țeapă imobiliară. 

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!