fbpx

Imaginile cu ”interogatoriul” la care a fost supusă o tânără prinsă la furat de către agenții de pază Carrefour

Informația despre o tânără agresată de agenți de pază de la Carrefour Brașov a făcut înconjurul internetului. Între timp au apărut pe Facebook și imaginile cu ”interogatoriul” din camera de anchetă a paznicilor de la hypermarkert.

Un ONG care a făcut public incidentul a susținut că tânăra avea în rucsac produse din alt hypermarket Carrefour din oraș, dar că aruncase chitanța: ”în căutarea unor produse pe care nu le găsise în hipermarketul precedent, fata a intrat în acest magazin purtând un mic rucsac în spate cu cumpărăturile plătite de la celălalt hipermarket, a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic”

Numai că pe imaginile publicate pe Facebook se vede cum tânăra bagă produse direct în rucsacul pus în coșul de cumpărături de la Carrefour. Video AICI

La ieșire, este așteptată de agenții de pază, care o duc într-o cămăruță, unde începe ”ancheta”.

Pe imagini se văd doi agenți în vârstă care o pun pe tânără să scoată lucrurile din geantă, iar puțin după minutul 4 din filmare apare un altă bărbat, șeful pazei, care are o discuție mai încinsă cu tânăra. Aceasta se ridică la el, iar el o împinge să stea jos. După ce se ridică a doua oară, o cuprinde cu brațele și o trântește pe bancă. După ceva cuvinte ”grele”, tânăra îl lovește cu piciorul, după care șeful securității o lovește înapoi cu piciorul, dar și cu mâna. Ulterior, se vede tânăra cum vorbește la telefon și apare poliția.

Asociația ”Femeile se implică” a anunâțat: ”Caz de violenta si discriminare impotriva unei tinere de etnie roma!”

”Asociația “Femeile se Implică “ dorește să facă public un caz inacceptabil de agresiune fizică și discriminare împotriva unei fete de 18 ani de etnie romă.

Pe data de 1 decembrie ora 16 am răspuns apelului de urgență al tinerei T.A, elevă la un Liceu vocațional din Brașov care a fost acuzată de furt și agresată fizic de către personalul de securitate al hipermarketului Carrefour situat pe Calea București 107 din Brașov.

Prezentăm faptele pe scurt: În ziua de 1 decembrie tânăra a făcut câteva cumpărături în hipermarketul Carrefour din noul mall AFI unde a plătit produsele cu cardul personal, dar a neglijat să păstreze chitanța. Din acest loc s-a deplasat la Carrefour-ul de pe Calea București 107 în căutarea unor produse pe care nu le găsise în hipermarketul precedent. Fata a intrat în acest magazin purtând un mic rucsac în spate cu cumpărăturile plătite de la celălalt hipermarket, a petrecut ceva timp uitându-se la diverse produse, dar în final a decis să nu mai cumpere nimic. După ce tânăra a trecut de casele de marcat, doi agenți de pază i-au spus să îi însoțească întrucât vor să discute cu ea. Aceasta, de bună credință i-a însoțit, știind că nu făcuse nimic rău. T.A a fost imediat izolată într-o cameră iar cei doi agenți de pază au acuzat-o din start de furt asumând că produsele pe care le avea asupra ei au fost sustrase din acel Carrefour.

Negând aceste acuzații fata fost bruscată violent, lovită cu pumnii și picioarele, lovită peste față și strânsă de gât chiar de către seful securității de la Carrefour care intre timp fusese chemat sa participe la “ancheta “. Speriată T.A a sunat la 112 cerând ajutor .Când a întrebat în cât timp vine un echipaj de poliție i s-a precizat că nu se știe timpul de intervenție. Ironia face insa ,ca agenții de pază să sune la același 112 solicitând intervenția Poliției pentru acuzația de furt, apel care a fost rezolvat imediat prin venirea rapidă a unui echipaj de la secția 5 de Poliție Brașov. Agresată, speriată și în stare de șoc, T.A a sunat o prietenă care se află în programul ONG-ului nostru de susținere și suport a tinerelor ce părăsesc sistemul de adopție și își construiesc propriul lor drum în viață. Una din membrele noastre s-a deplasat imediat la hipermarketul Carrefour cerând să o vadă pe T.A și să i se explice de ce a fost reținută, solicitare care nu a fost onorată de către agenții de poliție.

Membra ONG-ului nostru a observat starea deplorabilă a fetei care tremura, avea urme de agresiune pe gât și o față congestionată. Ajunsă la secția 5, poliția a deschis dosar de învinuire cu infracțiunea de furt împotriva tinerei, fără să ia în considerare agresiunea fizică vizibilă care s-a comis asupra ei. Pe 2 decembrie a fost însoțită la Institutul de Medicină Legală unde s-a confirmat violența fizică printr-un certificat medico-legal care atestă leziunile traumatice ce necesitau 7-8 zile de îngrijiri medicale. Agresiunea suferita si acuzatia de furt au lasat traume atat fizice cat si emotionale, ce s-au resimtit in urmatoarele zile prin probleme cu somnul, dar si cu indoieli legate de propria siguranta in afara domiciliului. La aceasta stare s-a adaugat și un apel telefonic de amenințare care a amplificat teama de a parasi casa.

T.A este un copil abandonat la naștere, plasat în grija serviciilor sociale, care și-a petrecut cei 18 ani de viață cu asistenți maternali pentru care nu a însemnat nimic altceva decât valoarea indemnizației pe care aceștia o primeau de la stat. Cu toată lipsa dragostei unei familii adevărate, tânără urmează o carieră vocațională, practică volei, și-a format un grup de prieteni adevărați și visul ei este ca într-o bună zi să devină un arhitect de succes.”, a postat asociația.

Comments

comentarii

Festivalierii EC_Special se pot lăsa cuprinși de infuzia de new media, o combinație între artă și tehnologie, și de EC Talks, un format de dezbateri care aduce în fața publicului teme de actualitate importante.... Citește mai mult
Serialele turcești au căpătat din ce în ce mai multă popularitate în rândul publicului român, fiind preferat în majoritate de femei, atingând subiecte diverse, care stârnesc interesul și curiozitatea.... Citește mai mult
Prima medalie de aur la Jocurile Olimpice a României a fost câștigată de două românce care au participat la proba de dublu vâsle, la canotaj.... Citește mai mult
Barbu Mateescu, sociolog stabilit la Cluj-Napoca, consideră comparația dintre centrul orașului de pe Someș cu Iașiul „o veste minunată”.... Citește mai mult

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

error: Alert: Conținut protejat !!