fbpx

ÎCCJ a încuviințat depunerea la dosarul Annei Horvath a unor SMS-uri din alt dosar DNA

Înalta Curte de Casație și Justiție a încuviințat depunerea la dosarul fostului viceprimar din Cluj-Napoca, Anna Horvath, a unor SMS-uri din alt dosar DNA, în care s-a dat clasare. Membra UDMR a aflat recent de respectivele mesaje.

Soluția ÎCCJ pe scurt: ”Admite cererea de probe formulata de apelanta intimata inculpata Horvath Anna si încuviinteaza depunerea la dosar a comunicatiilor de tip SMS interceptate în dosarul 179/P/2015 al Directiei Nationale Anticoruptie-Serviciul Teritorial Cluj, despre care inculpata a luat la cunostinta în cursul lunii decembrie 2018.”

Contactată de Clujust.ro și întrebată despre aceste SMS-uri misterioase, Anna Horvath a răspuns: ”Este un schimb de SMS-uri cu domnul Fodor (omul de afaceri Zsolt Fodor – coinculpat) din octombrie 2015, prin care s-a inscris in audiență la mine si am stabilit data audienței. Eu nu stiam de ele”

Întrebată cum a aflat de SMS-uri, fostul viceprimar a precizat: ”Am primit o informare de clasare. M-am dus la DNA si am audiat inregistrarile și m-am uitat pe SMS-uri, căci era dreptul meu. Consider că sunt relevante și că mă ajută. Aveam obligatii prin regulament. Am invocat regulamentul municipiului, care spune ce trebuie sa fac in urma unei asemenea audienta. La primărie, nu s-a gasit nota de audienta”

Tot la termenul anterior de la ÎCCJ, s-a mai hotărât trimiterea înregistrării ambientale dintre Horvath și Zsolt de pe terasa unui restaurant la Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice București: ”Amana judecarea cauzei si acorda termen la data de 06 februarie 2019, ora 09:00, pana cand se va transmite catre L.I.E.C. Bucuresti dosarul cauzei împreuna cu suportul optic, pe care se afla stocata înregistrarea ambientala de pe terasa restaurantului Camino din data de 13.05.2016.”

Cu privire la înregistrare, inculpații au altă variantă față de procurorii DNA, astfel că expertiza are rolul de a lămuri instanța cine are dreptate.

Pe 13 mai 2016, Horvath i-ar fi cerut o sponsorizare lui Fodor, pe terasa unui restaurant din Cluj. In prima faza a discutiei inregistrate, Horvath l-a informat pe Fodor despre colectarea donatiilor pentru campania electorala.

Horvath: Trimis mai departe suma de 31.500 in mare, aceasta suma s-a realizat, ceea ce pentru noi nu s-a rezolvat… (neinteligibil)…. Si la ce ne-am gandit noi este ca le-am da dupa ce s-a terminat… (neinteligibil)… Acesta ar fi un pachet mare si acum incercam sa le adunam pe acestea…
Fodor: Cate?
Horvath: Pai sunt aproximativ 30-40 de copii, carora le-am spus ca vor primi cate ceva…
Fodor: Eu sunt pentru intotdeauna, atunci cand vorbim despre asemenea cauze.

Fodor a contestat transcrierea DNA si a dat o alta varianta a discutiei.

Horvath: Trimis mai departe suma de 31.500 in mare, aceasta suma s-a realizat ceea ce pentru noi nu s-a rezolvat… (neinteligibil)…. Si la ce ne-am gandit noi este ca le-am da dupa ce s-a terminat… (neinteligibil)… Acesta ar fi un pachet mare si acum incercam sa le adunam pe acestea…
Fodor: Abonamente Untold si cate ar fi nevoie din acestea?
Horvath: Pai sunt aproximativ 30-40 de copii, carora le-am spus ca vor primi si din unele si din celelalte…
Fodor: Sponsorizam, suntem parteneri la….

Fodor a acceptat solicitarea Annei Horvath de a finanta cumpararea abonamentelor pentru voluntarii care activau in campania electorala.

Horvath: Ajutoare, bine, bine.
Fodor: Sunt curios pentru ca faptul ca noi sponsorizam pe cineva…

(aceasta ultima exprimare este transcrisa de inculpat in modul urmator: sunt curios cum e… si pentru ca faptul ca noi sponsorizam de pe firma pe cineva si acela rezolva)

Horvath: Nu, ulterior, oricine, oricine sponsorizeaza in campanie UDMR-ul dupa campanie diferite cheltuieli…
Fodor: Pana dupa campanie. Si asta nu poate fi inlaturata cumva, intr-un fel sau altul, deoarece o sponsorizare de dupa campanie…
Horvath: Stii ce? In definitiv se poate, pentru ca noua ne urmeaza urmatoarea campanie…
Fodor: Si putem, fara probleme…
Horvath: Asta ne-ar fi de foarte, foarte mare ajutor…

Aceasta parte a discutiei este transcrisa de Fodor in modul urmator:

Horvath: Nu, oricine, oricine, oricine poate sponsoriza sponsorizeaza, nu exista asa ceva in campanie dupa campanie diferite cheltuieli…
Fodor: Si asta nu poate fi inlaturata cumva, intr-un fel sau altul, deoarece o sponsorizare de dupa campanie…
Horvath: Stii ce? In definitiv se poate, pentru ca noua ne urmeaza urmatoarea campanie…
Fodor: De pe firma putem, fara probleme…
Horvath: Asta ne-ar fi de foarte, foarte mare ajutor…

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina