fbpx

ÎCCJ a decis organizarea celui de-al doilea tur de scrutin pentru viitorul CSM

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis organizarea turului 2 la alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii pentru al doilea loc de la tribunale și de la curți. Decizia a fost luata joi seara de judecatoarele Cristina Trutescu, Denisa Livia Băldean si Lavinia Curelea, informează Luju.ro

Practic, ICCJ a respins recursurile judecatorilor Ramona Gratiela Milu si Mihai Ghica impotriva Hotararii CSM de organizare a unui tur doi la nivel de curti de apel si tribunale.

In schimb, ICCJ a admis recursurile procurorilor Sorin Flonta si Sorin Lia impotriva hotararii CSM de respingere a organizarii turului doi la parchete de tribunale si parchete de judecatorii.

Recursul PICCJ impotriva hotarrii CSM de validare partiala a listei castigatorilor alegerilor CSM a fost disjuns, urmand sa se se pronunte o solutie separata.

Minuta hotararii ICCJ nr. 1496/2022 (dosar nr. 1635/1/2022):

“Admite contestatiile formulate de procurorul Lia Sorin Marian si de procurorul Flonta Sorin Emil impotriva Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si in consecinta: Anuleaza, in parte, hotararea sus-mentionata, in ceea ce priveste dispozitiile art.3 si, admitand contestatiile, obliga Plenul Consiliului Superior al Magistraturii sa aprobe buletinul de vot, precum si calendarul de desfasurare a turului doi al alegerilor pentru un membru procuror de la parchetele de pe langa judecatorii, precum si pentru cel de-al doilea membru procuror de la parchetele de pe langa tribunale si sa sesizeze Sectia pentru procurori pentru a dispune masurile ce se impun, in conformitate cu art. 17 alin. (5) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Mentine celelalte dispozitii ale Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.

Respinge contestatiile formulate de judecatorul Milu Ramona Gratiela si de judecatorul Ghica Mihai Stefan impotriva Hotararii nr. 113 din 19 iulie 2022 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si a Hotararii nr. 2000 din 19 iulie 2022 a Sectiei pentru Judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. Obliga intimatul Consiliul Superior al Magistraturii la plata catre contestatorul Flonta Sorin Emil a cheltuielilor de judecata in suma de 682,49 lei. Definitiva”.

Comments

comentarii

Cutremurul cu magnitudinea 5,2 pe Richter s-a înregistrat, marți seară, 6 iunie, la o adâncime de 6.3 kilometri în județul Arad. Mai multe familii s-au trezit cu casele distruse de la seism și de frica unui alt cutremur au decis să doarmă în mașini.... Citește mai mult
UPDATE: Un cutremur cu magnitudinea de 5,3 grade pe scara Richter a avut loc marți seara în Arad. Seismul s-a simțit iar până la Cluj.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!