clujust.ro

Hoțul de la Poștă s-a distrat cu banii, dar a și dat de pomană. Procurorii au schimbat încadrarea faptei

Tânărul de 20 de ani, care a fugit cu un sac de bani din mașina Poștei Române, a declarat anchetatorilor că se săturase de sărăcie, că s-a distrat cu o parte din bani și că a dat de pomană. Procurorii au schimbat încadrarea juridică a faptei din furt în delapidare.

Urmărirea penală este efectuată de poliţiştii din Chitila,  sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

Tânărul, fost angajat pentru o scurtă perioadă al Poştei, este acuzat că a sustras un sac cu 278.000 lei din maşina de serviciu, unde îl însoţea pe şofer.  El a fost prins vineri în Ploieşti, având asupra sa o parte din banii sustraşi.  Mare parte din bani erau la el. Potrivit PRO TV, a cheltuit însă peste 42.000 de lei și a declarat anchetatorilor că se săturase de sărăcie și a vrut să-și trăiască viața:

Anchetator: Ce e în rucsac?

Inculpat: Niște bani.

Anchetator: De unde?

Inculpat De la muncă.

Anchetator: Unde muncești?

Inculpat Am lucrat, nu mai lucrez acum.

Anchetator: Am înțeles. Deci banii ăștia nu sunt ai tăi, da?

Inculpat: Cum?

Anchetator: Sunt ai tăi banii ăștia?

Inculpat: Eh, nu prea…

Tânarul angajat la Poștă de numai o săptămână, pe post de mânuitor de valori, a fost găsit la Ploiești, în scara blocului unde intenţiona să închirieze un apartament.

A fost localizat cu ajutorul telefonului mobil. Avea banii asupra lui, într-un ghiozdan, împreună cu alte obiecte personale. A cheltuit peste 42.000 de lei din cei 278.000 de lei, câți erau în sac.

După ce a furat banii, tânărul s-a dus acasă, apoi cu un taxi a ajuns în Ploiești. Acolo a mers la mall de unde și-a luat haine și a cheltuit banii pe mâncare, la restaurante. Urma să închirieze un apartament în Ploiești, dar nu a mai apucat.

Anchetator: De ce ai furat banii? Ce ai făcut cu banii?

Inculpat: Pentru că nu aveam. Ce am făcut? M-am distrat.

AnchetatorÎ: Nu ți-a fost frică?

Inculpat: Ba da, dar…

Anchetator: Unde ai vrut să fugi?

Inculpat: Nicăieri. Undeva unde să stau.

Anchetator: La Ploiești ce ai făcut?

Inculpat: M-am distrat cu prietenii.

Anchetator: Cum?

Inculpat: Cum am putut și noi.

Tânărul a mai declarat, printre altele, că a făcut milostenii cu o parte din bani.

Comments

comentarii

Clujul metropolitan are o populație de aproape 400 de mii de locuitori, potrivit datelor INS. Proiectele metropolei trebuie însă armonizate, pentru a fi compatibile și funcționale.... Citește mai mult
Bugetul Floreștiului pentru anul 2023 a fost adoptat, fiind cel mai generos buget din istoria comunei. Proiectele dedicate infrastructurii educaționale și dezvoltării zonelor verzi ocupă o parte însemnată a capitolului de investiții, care beneficiază de peste 15 milioane de euro.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!