fbpx
Bunicuța îi observă

Hoți de buzunare, demascați de o bătrână pe autobuz. Caz școală VIDEO/FOTO

O bunicuță a fost cea mai curajoasă dintr-un autobuz CTP din Cluj-Napoca și i-a demascat pe trei hoți de buzunare, imediat după ce furaseră pormoneul unei tinere. Cei trei au fost reținut de polițiști.

”Dând dovadă de curaj şi un extraordinar spirit civic, Bunicuţa 007 o avertizează pe tânără că a fost furată. Imediat, doi dintre hoţi se năpustesc asupra bravei bunicuţe pentru a o intimida, însă aceasta rămâne calmă şi imperturbabilă, cerându-i fetei să-şi verifice poşeta. În secunda următoare, hoţul de la uşă aruncă jos portomneul, în vreme ce un călător în vârstă ia atitudine, cerând şi el şoferului Companiei de Transport Public (CTP) să nu deschidă uşile autobuzului. Remarcabilă este, înt-adevăr colaborarea dintre călători şi oferul CTP, de pe urma căreia trei infractori au ajuns după gratii. Şoferul a fost cel care a sunat la 112, a oprit în prima staţie şi a blocat uşile până la sosirea unui echipaj de poliţie”, scris jurnalistul Ion Novăcescu pe blogul lui.

Hoții o încercuiesc pe tânăra victimă
Hoții o încercuiesc pe tânăra victimă
Bunicuța îi observă
Bunicuța îi observă
Bătrâna stă cu ochii pe cei trei hoți
Bătrâna stă cu ochii pe cei trei hoți
Hoții se năpustesc pe bătrână, după ce aceasta îi demască
Hoții se năpustesc pe bătrână, după ce aceasta îi demască

Partea interesantă este între minutele 05.40 – 06.20.

”Vizionarea acestui filmuleţ – un adevărat caz şcoală al modului de operare al hoţilor de buzunare – ar trebui făcută obligatoriu în şcolile şi liceele clujene, pentru a-i învăţa pe tinerii noştri câteva valori fundamentale ale conveţuirii, printre care sunt: civismul, vigilenţa, colaborarea, întrajutorarea şi atitudinea. Spun toate acestea, întrucât în filmuleţ mai apare un personaj. El este tânărul nepăsător, din dreapta imaginii. E limpede că acesta a văzut ceea ce au făcut hoţii, însă nu i-a păsat. Ba, mai mult, limbajul său nonverbal arată că nu vrea deloc să se amestece şi că i-a fost teamă să ia atitudine. Aşa că a preferat să rămână în universul său virtual. Iată de ce, cine nu are bătrâni să şi-i cumpere.”, a scris jurnalistul Ion Novăcescu pe blogul lui.

Polițiștii i-au reținut pe cei trei hoți. ”La data de 17 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 6 Poliţie au surprins, în flagrant delict, trei bărbaţi, bănuiţi de furt calificat. În fapt, cei trei, cu vârste cuprinse între 44 şi 52 de ani, au fost depistaţi în timp ce sustrăgeau portmoneul unei femei, de 45 de ani, din judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce aceasta călătorea cu un mijloc de transport în comun. Portofelul persoanei vătămate, care se deplasa pe raza municipiului Cluj-Napoca, conţinea documente şi carduri bancare. Bărbaţii, din judeţele Brăila şi Prahova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat”, se arată în comunicatul IPJ Cluj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina