fbpx

Hacker dat în urmărire, prins după ce s-a dus singur la DIICOT Cluj

Un hacker de 31 de ani, condamnat la închisoare pentru acces fără drept la sistem informatic și operațiuni financiare fără drept, a fost reținut de jandarmul de la intrarea la DIICOT Cluj, unde tânărul s-a dus să se intereseze de un dosar.

Tânărul s-a prezentat la sediul DIICOT. Cluj, în jurul orei 10, pe motiv că dorește să afle anumite informații referitoare la un dosar. Jandarmul din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alexandru Vaida Voevod” Cluj, aflat la intarre, i-a solicitat tânărului un act de identitate. Datorită comportamentului suspect al persoanei, jandarmul a procedat și la verificarea acesteia în baza de date a Jandarmeriei. Cu această ocazie, subofițerul de serviciu la sediul DIICOT Cluj a depistat faptul că persoana din fața sa era un urmărit național pentru sâvârșirea unor infracțiuni și care se sustrăgea executării unei pedepse privative de libertate. Jandarmul clujean l-a reținut pe tânăr și a solicitat sprijinul colegilor din echipajul de intervenție din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județea Cluj.

Marian Demian de 31 de ani, din localitatea Poieni, jud. Cluj, avea de executat o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani pentru furt calificat și o pedeapsă de 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de acces fără drept la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare fără drept, sentințe definitive emise de instanțele clujene.

Jandarmii clujeni au procedat la întocmirea documentelor operative și predarea tânărului lucrătorilor din cadrul IPJ Cluj pentru continuarea demersurilor legale.

Potrivit datelor de pe portalul instanțelor de judecată, 11 ianaurie 2013, tânărul a fost eliberat condiționat din Penitenciarul Gherla. Între timp, se pare că a fost condamnat defintiv în alt dosar.

Comments

comentarii

România are un deficit cronic de medici neonatologi, specializare care înregistrează cel mai mare procent de posturi vacante raportat la posturile ocupate.... Citește mai mult
1,3 milioane de lei de la bugetul local vor fi pentru organizarea ediției din 2024 a Zilelor Clujului. Ediția din acest an va avea loc în perioada 30 mai-2 iunie.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!