Acasă » EXECUTIV-LEGISLATIV » Guvernul a adoptat OUG pentru reglementarea serviciilor de ridesharing

Guvernul a adoptat OUG pentru reglementarea serviciilor de ridesharing

Guvernul a adoptat Ordonanta de Urgență care reglementează activitătatea platformelor de tip ridesharing, precum UBER și Bolt.

Viorica Dancilă, premierul Romaniei, citată de wall-street.ro: ”Adoptam proiectul de act normativ privind reglementarea serviciilor alternative de transport de persoane prin intermediul unor aplicatii digitale, un proiect pe care l-am discutat saptamana trecuta in prima lectura. Vom stabili o formula care sa asigure transportul pasagerilor in conditii de siguranta, care sa incurajeze concurenta, astfel incat cetatenii sa poata opta pentru serivcii de cat mai buna calitate.”

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a declarat ca romanii au acum posibilitatea de a decide cu cine vor sa calatoreasca, cele doua domenii de transport fiind capabile sa concureze in termeni de egali. Acesta a adaugat ca ”s-au obtinut toate avizele in timp record pentru un proiect de asemenea anvergura. Azi (25 iunie) am obtinut si avizul CES-ului iar acest lucru ne-a permis sa-l ridicam pe ordinea de zi”.

PNL si USR au contestat in permanenta urgenta acestui proiect legislativ iar Razvan Cuc le-a replicat acestora ca ”se subintelegea de la sine ca acest proiect era de urgenta. Era nevoie sa reglementam din toate punctele de vedere aceste platforme. (…) Ei au avut proiectul in Parlament 6 luni de zile si nu au fost in stare sa faca nimic”.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina