fbpx

Grefierii sunt reprezentați de sindicat la nivelul Curții de Apel Oradea

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial și-a câștigat în instanță reprezentativitatea la nivelul Curții de Apel Oradea.

”Prin Sentința civilă nr. 10146/17.05.2022 pronunțată de Judecătoria Timișoara în dosarul nr. 8674/325/2022, rămasă definitivă prin neapelare, Sindicatului Național al Grefei Judiciare Dicasterial i s-a conferit statutul de partener social abilitat să-și reprezinte membrii în cadrul dialogului social instituționalizat la nivelul Curții de Apel Oradea și instanțelor din circumscripția acesteia.

Datorită atributului reprezentativității, S.N.G.J. Dicasterial este îndreptățit să reprezinte membrii de sindicat cu ocazia negocierilor contractului colectiv de muncă la nivel de unitate ori să participe în colegiile de conducere atunci când se discută probleme de interes profesional, economic și social (art. 30 alin. (1) din legea 62/2011).

Cu toții cunoaștem problematica relațiilor dintre sindicat şi angajatorii din sistemul judiciar sau factorii decidenți la nivel guvernamental, care este una complexă și în același timp foarte importantă atât pentru membrii de sindicat cât şi în scopul bunei rezolvări a problemelor generale sau particulare.

Sindicatul Național al Grefei Judiciare Dicasterial se preocupă constant să reprezinte membrii de sindicat la cele mai înalte standarde de performanță, contribuind astfel la recâștigarea identității profesionale a profesiei.”, au precizat reprezentanții sindicatului.

Sentința sună în felul următor: ”Admite cererea formulată de petentul SINDICATUL NAŢIONAL AL GREFEI JUDICIARE DICASTERIAL, având ca obiect constatare reprezentativitate sindicat.

Constată îndeplinirea condiţiilor de reprezentativitate ale petentului SINDICATUL NAŢIONAL AL GREFEI JUDICIARE DICASTERIAL la nivelul unităţii CURTEA DE APEL ORADEA. Dispune înregistrarea reprezentativităţii petentului la nivelul unităţii CURTEA DE APEL ORADEA în Registrul Special Sindicate aflat la grefa Judecătoriei Timişoara.”

Comments

comentarii

Un accident rutier a avut loc, vineri, pe strada Aurel Suciu, din municipiul Cluj-Napoca. În accident au fost implicate o motocicletă și o mașină.... Citește mai mult

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!