Gânduri și întrebări retorice scrise de primarul din penitenciar

Singurul primar din România reales în funcție în timp ce se află în penitenciar, în arest preventiv, Cătălin Cherecheș, a scris în week-end mai multe gânduri și o serie de întrebări retorice, publicate pe pagina lui de Facebook.

Cătălin Cherecheș le scrie băimărenilor scrisori din de după gratii. Ieri, a ajuns la scrisoarea cu numărul 30. Chrecheș le scrie de mână, pe hârtie, iar prin intermediul avocaților ajuns la echipa lui, care le postează pe contul de Facebook.

”Când eram copil îmi doream să am în camera mea un pat etajat. Au trecut vreo 30 de ani și s-au gândit unii să îmi facă acest “cadou”. În această “junglă mizeră” dacă vrei să supraviețuiești și să ieși sănătos la trup și la minte trebuie să te amuzi de lucrurile care ți se întâmplă. Mai bine să mergi înainte cu putere și cu zâmbetul pe buze știind totuși că golanii te-au băgat nevinovat în temniță și abuziv te țin aici.

Am fost fericit astăzi să am aproape prieteni dragi care au venit să mă vadă. Bineînțeles, printr-un la fel de abuziv geam, chiar dacă sunt arestat preventiv.”, scrie în scrisoarea nr.29

În ultima scrisoare, primarul din Baia Mare a înșirat 12 întrebări legate de ancheta DNA. Scrisoarea începe cu un gând către Dumnezeu.

”E duminică. Zi mohorâtă. Preotul penitenciarului e în concediu, așa că sunt nevoit să înlocuiesc slujba de duminică cu un Tatăl Nostru în care mi-am pus toate visele, speranțele, dar și gândurile mele pentru orașul nostru.

M-am tot gândit de ceva timp să pun câteva întrebări retorice. Sunt un om nevinovat, care a căzut pradă unor mașinațiuni politice. Nevinovat fiind, am dreptul să sper, într-o țară pe care o considerăm liberă, să îmi demonstrez nevinovăția. Întrebările mele:
1.De ce nu s-a acceptat cererea mea de a face testul poligraf (detectorul de minciuni în exprimare mai populară) ?
2.De ce nu s-a acceptat confruntarea mea cu “onestul” denunțător Șpan?
3.De ce nu s-a acceptat efectuarea de expertize tehnice audio a interceptărilor neomologate sau a dialogurilor trunchiate, fragmentate?
4.De ce nu au folosit tehnica DNA, SRI sau a Poliției și au acceptat ca timp de șase luni să fiu înregistrat ilegal cu tehnică neomologată privată? S-au privatizat instituțiile statului și au uitat să ne anunțe și pe noi? Au externalizat aceste tipuri de activități?
5.De ce se vorbește de “flagrant” când “onestul” lor denunțător a intrat în biroul meu fără să fiu prezent și s-a fotografiat cu 30.000 de lei pe care cu o zi înainte spunea că mi-i returnează din împrumutul infinit mai consistent cu care l-am ajutat?
6.De ce nu au făcut “flagrantul” când era “onestul” lor denunțător prezent?
7.În 2007/2008 am primit donație de la mama mea 1.500.000 de Euro, în urma vânzării unui teren cu aproximativ 4.000.000 de Euro. Nu aveam vreo funcție atunci. Credeți că aveam nevoie de 30.000 de lei, adică aproximativ 7.000 de Euro? Dacă aveam nevoie, îi mai ceream mamei mele!
8.De ce nu au acceptat martorii indicați de mine? De ce au ignorat 40 de martori aduși de ei care au confirmat depozițiile mele, că am dat bani personali împrumut “onestului” Șpan și Clubului ca să își plătească datoriile față de jucători?
9.De ce acum șase luni mi s-a transmis de la “nivele înalte” că ar fi mai bine pentru mine să nu mai candidez?
10.De ce au folosit, după arestarea mea abuzivă, inumană și politică expresia: “vezi că mereu este un pește mai mare ca tine” ? Le reamintesc că eu nu sunt delator! Eu sunt un om corect și cu onoare! Eu nu fac nimănui denunț!
11.De ce au forțat în mod disperat anularea candidaturii mele după ce am fost arestat abuziv?
12.În instanțele civile în care se judecau contestațiile la candidatura mea de ce a asistat și un procuror?

Zi importantă. 3 x 13

Astăzi, 13 iunie, la ora 13, se judecă la Curtea de Apel Cluj contestația lui Cherecheș împotriva hotărârii judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul Maramureș de a respinge cererea de eliberare sub control judiciar pe cauțiune. Numărul 13 îl urmărește pe primar, care și locuiește îb Baia Mare la numărul 13. Urmează să vedem dacă e cu ghinion sau noroc.

Comments

comentarii

Mulți dintre copiii din mediul rural nu au ieșit niciodată din satul lor, potrivit unui studiu realizat de World Vision România.... Citește mai mult
Un centru de îngrijiri animale a preluat recent o pisică pe nume Max, abandonată de stăpânii săi după șapte ani. Motivul abandonului este surprinzător și a stârnit indignarea iubitorilor de animale.... Citește mai mult

Lasă un răspuns