fbpx

FOTO. Ce cabană și-a ridicat Uioreanu cu peste 41.000 euro

Președintele CJ Cluj, liberalul Horea Uioreanu, și-a ridicat o cabană într-o zonă selectă, chiar pe malul lacului Tarnița, cu plajă la scară. Procurorii DNA au arătat în rechizitoriu că Uioreanu a cheltuit peste 41.000 de euro pentru edificarea cabanei.

Deși este soare și numeroși clujeni merg să se răcorească la lacul Tarnița, președintele suspendat al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, nu se poate bucura de cabana pe care o deține pe malul lacului deoarece este la ”răcoare” la Gherla. Vecinii spun că singura care a mai trecut în ultima vreme pe la cabană este mama lui Uioreanu.

 

Procurorii DNA au arătat în rechizitoriul de trimitere în judecată cum Răzvan Pop, fostul șef de cabinet al președintelui CJ Cluj Horea Uioreanu, nota într-o evidență proprie toate cheltuielile pentru construirea și dotarea cabanei, până la cel mai mic amănunt precum ”covorașe”. Cabana are dotări de lux.

Potrivit rechizitoriului DNA Cluj, ”martorul Pop Răzvan gestiona şi cheltuielile generate de edificarea cabanei de la munte a inculpatului Uioreanu Horea Dorin, cabană ridicată de martorul Feier Mugur care, audiat fiind a confirmat primirea sumelor de bani exclusiv de la martorul Pop Răzvan, persoană cu care însuşi inculpatul i-a cerut să ţină legătura pentru toate demersurile necesare, achiziţii materiale, plăţi muncitori.  Potrivit evidenţei extrase din calculator pentru edificarea cabanei s-au cheltuit peste 41.000 de euro, din această sumă costurile aferete activităţilor realizate cu martorul Feier Mugur, în perioada 2012-2013, fiind de aproximativ 26.000-28.000 de euro aşa cum însuşi martorul a arătat.

evb rpop

În susţinerea afirmaţiilor sale, martorul Feier Mugur a arătat că toate cheltuielile aferente construirii cabanei au fost evidenţiate de el într-o agendă, unde a notat explicaţii detaliate ale destinaţiei sumelor de bani şi că, de asemenea, a păstrat toate bonurile fiscale de achiziţii materiale. Aceste documente au fost predate de martor la data de 10 iunie 2014, ele fiind consemnate în procesul verbal încheiat cu ocazia predării actelor. Agenda, facturile fiscale şi bonurile au fost anexate la dosar într-un plic sigilat cu sigiliul PNA 218.

 

”De altfel, din evidenţa din calculator rezultă că, într-adevăr, începând cu toamna anului 2012, sistematic, sume de bani din cele gestionate de martorul Pop Răzvan Marius, au primit destinaţia de cheltuieli pentru nevoile de ridicare a cabanei şi apoi de dotare a acesteia. Arătăm că în perioada 2 octombrie 2012- 16 ianuarie 2014, a fost cheltuită potrivit evidenţei electronice suma totală de 181.767 lei – echivalent a peste 41.000 de euro (pentru plata taxelor obţinerii actelor, avizelor, autorizaţiei, manoperă, cărămidă, geamuri termopan, betoane, instalaţii electrice, faianţă, scară interioară, corpuri de iluminat, saltele, aşternuturi de pat, perne, calorifere, chiuvete, pervaze, covoraşe, aspirator, cuptor electric, cafetieră, etc).”, se arată în rechizitoriul de trimitere în judecată.

evb rpop1

 

Același Mugur Feier, trecut Mugurel în notițele lui Răzvan Pop, a lucrat și la amenajarea biroului de parlamentar al Elenei Uioreanu de pe bulevardul Eroilor nr.2. Cheltuielile apar în celebra evidență contabilă ținută de șeful de cabiner al președintelui CJ Cluj.

evb rpop2

 

Horea Uioreanu este trimis în judecată, în stare de arest preventiv, alături de consilierul județean Ioan Petran, directorul de dezvoltare UTI, Gabriel Davidescu, oamenii de afaceri Ioan Bene și Vasile Pogăcean, cu toții acuzați de fapte de corupție. Procurorii susțin că Uioreanu ar fi primit mită circa 450.000 de lei de la Bene, Pogăcean și Davidescu.

 

Comments

comentarii

Simularea examenului naţional de Bacalaureat continuă marţi cu proba scrisă obligatorie a profilului, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.... Citește mai mult
BMW Group și NTT Data au bătut palma, iar în Cluj-Napoca urmează să se deschidă un nou centru IT.... Citește mai mult
error: Alert: Conținut protejat !!