fbpx
Alina Bica

Fostul procuror șef DIICOT, trimis în judecată a doua oară

DNA a trimis-o în judecată din nou pe Alina Bica, fost procuror șef DIICOT, după ce mai este judecată în dosarul ANRP 1. Acum este acuzată de luare de mită și determnarea abuzului în serviciu. Alături de ea, au mai fost trimiși în judecată fostul șef ANAF, Șerban Pop, și omul de afaceri Horia Simu.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv, a inculpaților:

BICA ALINA MIHAELA, în stare de arest preventiv, la data faptelor procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT, cu privire la săvârşirea infracțiunilor de:  luare de mită și  participaţie improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu,

POP ȘERBAN, în stare de arest preventiv, fost șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), cu privire la săvârşirea infracțiunii de complicitate la dare de mită,

SIMU HORIA (arestat preventiv în altă cauză), cu privire la săvârşirea infracțiunii de dare de mită,

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

”În cursul anului 2014, inculpatul Pop Șerban a primit de la inculpatul Simu Horia, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (cash şi  sub forma a două contracte de consultanţă judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, inculpata Bica Alina Mihaela în calitate de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la inculpatul Pop Şerban.

Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de omul de afaceri în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, inculpatului Pop Şerban, pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus.

În schimbul banilor primiți, inculpata Bica Alina Mihaela, în calitate de procuror șef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate în cauză a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în dosarul în care se desfășurau acte de urmărire penală față de inculpatul Simu Horia, lucru care s-a și întâmplat ulterior.”, arată procurorii DNA.

În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor imobile ce aparțin inculpaților Pop Șerban și Bica Alina Mihaela. De asemenea, a fost instituită poprirea asupra conturilor deţinute de acești doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Vrea să fie avocat în Baroul Dolj

Ieri, Consiliul Baroului Dolj, întrunit în ședința din data de 24 septembrie 2015, a hotărât în unanimitate amânarea soluționării cererii formulate de doamna Bica Alina Mihaela, prin care solicită înscrierea pe Tabloul avocaților definitivi cu drept de exercitare a profesiei, în vederea completării dosarului profesional și a prezentării acesteia în fața Consiliului Baroului Dolj.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns