fbpx

Fostul primar din Gherla, soțul șefei Parchetului Tribunalului Cluj, acuzat de ANI de incompatibilitate

Fostul primar din Gherla, liberalul Marius Sabo, soțul șefei Parchetului Tribunalului Cluj, este acuzat de către ANI de incompatibilitate pentru că a cumulat funcțiile de consilier local și director general la Centrul Agro Transilvania.

Agenția Națională de Integritatea (ANI) a transmis că Marius Călin Sabo, fost primar și fost consilier local în Gherla, s-a aflat în incompatibilitate:

”In perioada 10 iunie 2017 – 27 aprilie 2018 a exercitat funcția de consilier local simultan cu funcțiile de administrator provizoriu, director general provizoriu, respectiv director general al unei societăți comerciale înființate de Consiliul Județean Cluj și aflată sub autoritatea acestuia (societate în cadrul căreia Consiliul Județean este acționar majoritar).

Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, în vigoare începând cu data de 10 iunie 2017.”, precizează ANI

  • art. 88, alin. (1), lit. c) și d) din Legea nr. 161/2003potrivit căruia „(1) Funcţia de consilier local sau consilier judeţean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: […]  d) funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director […] la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de […] de interes local înfiinţate sau aflate sub autoritatea consiliului local, precum şi la regiile autonome şi societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de interes naţional care îşi au sediul sau care deţin filiale în unitatea administrativ-teritorială respectivă, cu excepţia reprezentanţilor în adunarea generală a acţionarilor la societăţile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, a membrilor în consiliile de administraţie ale unităţilor şi instituţiilor de învăţământ de stat sau confesionale şi ale spitalelor publice din reţeaua autorităţilor administraţiei publice locale sau a altor reprezentanţi ai instituţiilor publice din subordinea unităţilor administrativ-teritoriale sau la care unitatea administrativ-teritorială respectivă deţine participaţie, în cazul consilierului judeţean”;

În aprilie 2018, Marius Sabo și-a dat demisia din Consiliul Local Gherla invocând tocmai mandatul de director general la Centrul Agro Transilvania SA.

”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Sabo Marius Călin nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.”, se mai arată în comunicatul ANI. 

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina