fbpx

Fostul premier Adrian Năstase a pierdut procesul la CEDO legat de dosarul ”Zambaccian”

Curtea Europeană pentru Drepturile Omului (CEDO) a declarat inadmisibile cererile formulate de Adrian Năstase și soția sa, Dana Năstase, legate de dosarul ”Zambaccian” în care fostul premier a primit în ianuarie 2014 o condamnare la patru ani de închisoare.

Potrivit Evz.ro, în această cauză, Adrian Năstase s-a plâns Curții Europene de modul de constituire a completului de judecată şi a pus sub semnul întrebării imparţialitatea judecătorilor.

Concluziile CEDO:

„Completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost constituit în conformitate cu standardele interne a căror aplicare nu a avut consecințe incompatibile cu obiectul și scopul dreptului la „o instanță constituită legal” în sensul Convenției.

Îndoielile reclamanților cu privire la imparțialitatea completului de judecată al instanței în recurs nu sunt justificate.

Cerințele unui proces echitabil nu au impus o nouă audiere a tuturor martorilor care nu au fost audiați de către completul de judecată care a judecat recursul, astfel încât principiul iminenței nu a fost subminat.

Nu a existat nicio aparență de încălcare a articolului 6 (dreptul la un proces echitabil) din Convenție în ceea ce privește presupusa utilizare a capcanelor poliției.

Statul nu și-a încălcat obligațiile care îi revin în temeiul articolului 34 (dreptul la o cerere individuală) sau 38 (examinarea contradictorie a cauzei) din Convenție”

Comunicatul CEDO (limba engleză)

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!