fbpx

Fostul polițist care a pus în pericol sute de instituții a fost arestat preventiv. Firma lui avea contracte și cu Parchete, Tribunale, IPJ

Fostul polițist din Cluj Gheorghe Tomescu, acuzat în dosarul verificărilor fictive ale echipamentelor împotriva incendiilor, a fost arestat preventiv. Acesta a mai fost după gratii acum 9 ani, când a fost condamnat pentru că a ucis un om cu mașina.

Gheorghe Tomescu și încă un inculpat, Flaviu Budean, asociat în firma Firese din Gherla cu o rudă de-a lui Tomescu, au fost arestați preventiv de Tribunalul Mureș.

Solutia pe scurt: ”În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș şi, în consecinţă: În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Tomescu Gheorghe / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv.

În temeiul art. 226 alin. 2 din Codul de procedură penală coroborat cu art. 202 alin. 1, alin. 3 şi alin. 4 litera e din Codul de procedură penală şi cu art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Budean Flaviu / cu d.p. , pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 16 aprilie 2021 şi până la data de 15 mai 2021, inclusiv. ”

Firma lui Tomescu, care ar fi trebuit să verifice echipamentele de apărare la incendiu în multe instituții importante din țară, a pus în pericol sute de mii de români.

Spitale, școli, trenuri, unități militare și chiar avioane riscau să ardă. În cazul unor incendii puternice sistemele de prevenție, dar și hidranții sau stingătoarele se puteau dovedi inutile pentru că firma plătită să le întrețină doar se prefăcea că le verifică spun anchetatorii.

Spitale, şcoli, penitenciare şi chiar benzinării. Sunt doar câteva din zecile de instituţii de importanță strategică cu care firma SC FIRE & RESCUE SERVICES SRL a încheiat, încă din 2015, contracte de mentenanţă a sistemelor de prevenţie şi stingere a incendiilor. Printre cele mai importante se număra Spitalul Marie Curie din Capitală, Căile Ferate Române, Nuclearelectrica, dar şi mai multe sedii ISU, IPJ și primării.

Societatea comercială vizată acum de anchetatori a încheiat contracte şi cu companii de transport public sau aerian, punând în pericol inclusiv siguranţa călătorilor. Unul dintre beneficiari este chiar TAROM.

Primul contract pe bani publici al firmei a fost încheiat în 2015 cu Parchetul Tribunalului Cluj

Lista cu cele 1567 contracte ale firmei lui Tomescu AICI

Fostul polițist a fost condamnat mai demult la 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

În octombrie 2010, comisarul şef de atunci a lovit un bărbat pe trecerea de pietoni şi apoi a fugit de la locul faptei. Gheorghe Tomescu se întorcea de la o nuntă din Bistriţa Năsăud şi, în drumul spre Gherla, unde locuieşte, a lovit un pieton chiar pe trecerea de pietoni, după care a dispărut. Victima, un barbat de 39 de ani din satul Bata – Bistriţa Năsăud a murit la scurt timp în ciuda manevrelor de resuscitare. În urma impactului, de pe autoturismul comisarului Gheorghe Tomescu a picat plăcuţa de înmatriculare , pe baza căreia a fost identificat imediat de către poliţişti.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Alert: Conținut protejat !!