fbpx

Fost șef DGIPI, o femeie de afaceri și un ”șaman” englez, arestați pentru trafic de droguri ce conțin Ayahuasca

Clujeanul Gelu Oltean, fost șef al DGIPI, serviciu secret cunoscut ca ”Doi și-un sfert”, femeia de afaceri Vanessa Youness și un ”șaman” englez Thomas Lishman au fost arestați preventiv la propunerea DIICOT pentru trafic de droguri ce conțin substanța Ayahuasca, un ceai ”șamanic”, despre care Oltean vorbea deschis într-un interviu de anul acesta.

Gelu Oltean, fostul șef al Direcției Generale de Informații și Protecție Internă, cunoscut și sub numele de “Doi și-un sfert”, a fost reținut de procurorii DIICOT, alături de Vanessa Youness și de cetățeanul englez Thomas Lishmann. Procurorii au cerut judecătorilor de la Tribunalul Brașov reținerea celor trei pentru aducerea în țară a unor substanțe considerate drog – este vorba despre celebrul ceai “șamanic” Ayahuasca pe care fostul șef al serviciului secret l-a experimentat acum câțiva ani în Peru și pe care, se pare, l-a introdus în țară oferindu-l unor pacienți din București sub egida Clinicii de Medicină Alternativă Youness, potrivit ZiardeCluj.ro

DIICOT a anunțat oficial că ”trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT Brașov într-un dosar de trafic de droguri de mare risc. Aceștia organizau într-o casă din județul Dâmbovița reuniuni de consum de DMT (dimetyltriptamina), drog de mare risc ce conține AYAHUASCA”.

Ulterior, Tribunalul Brașov a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman.

”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Serviciul Teritorial Braşov în dosar penal nr. 226D/P/2019 şi în consecinţă: În baza art. 202 al 1,3 Cod procedură penală, art. 223 al 2 Cod procedură penală, art 226 Cod Procedură Penală dispune luarea măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 15.12.2019 şi până la data de 13.01.2020 inclusiv faţă de inculpaţii : YOUNESS AMAL-VANESSA, LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY, OLTEAN GELU MARIN. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Dispune plata serviciilor de traducere realizate de interpretul autorizat Dudiţa Ioana în regim de urgenţă, simultan şi în zi nelucrătoare în intervalul de timp 14,00-18,30 din fondurile alocate Tribunalului Braşov sume care rămân în sarcina statului potrivit art 275 alin 6 Cod procedură penală. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în 48 ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi 15.12.2019 orele 19.50”, se arată în minuta încheierii penale.

Gelu Oltean vorbea într-un interviu pentru Evenimentul Zilei din 25 februarie 2019 despre această substanță, numită ”Ayahuasca”, despre care susținea că ”este un tratament de purificare a sufletului, a minții și a corpului, care schimbă pe oricine, nu doar pe mine. Dar, într-adevăr, nu oricine are curajul să treacă prin asta”

Vanessa Youness este trimisă în judecată într-un dosar DNA.

Comments

comentarii

Lasă un răspuns

error: Conținut protejat. Contactați-ne la office@clujust.ro dacă vreți să preluați! Apăsați CTRL+P dacă vreți să printați pagina